Pep je imago op in 6 stappen

Psyche & spiritualiteit door Laura_S
Het is er eigenlijk tijdens je middelbare schooltijd ingeslopen en je bent er sindsdien niet meer vanaf gekomen: het imago van grijze muis. En dit terwijl je al lang geen saaierd meer bent! Hoe pep je dat imago nou eens op??

Een nieuwe reputatie kan veel betekenen voor je leven. Je kan misschien een betere baan krijgen en je maakt meer dingen mee. Het is helemaal niet raar om je imago een beetje op te peppen, maar zorg wel dat je geen dingen doet waar je niet achter staat. Zo blijf je jezelf en blijf je uniek.

Bedenk waarom je je imago op wil peppen
Als je het doet om populair te worden, ergens bij te horen of een andere manier om aardig gevonden te worden door anderen, doe het dan niet! Als je het juist doet om meer zelfvertrouwen te krijgen, ga er dan wel voor. Kortom: doe het om de juiste redenen!

 
Maak in je hoofd een beeld van het imago dat je zou willen
Hoe beschrijf je jezelf nu en hoe voel je je daarbij? Er is niks mis met het zijn van een grijze muis, maar als je jezelf er niet lekker bij voelt doe er dan wat aan. Bedenk hoe je je wil voelen en hoe je je wil kleden om dat gevoel te krijgen.
 
Zoek mensen die elementen hebben van het imago dat je wil
Wil je bijvoorbeeld de sensualiteit van Jennifer Lopez? Of het modegevoel van Blake Lively? Het kan ook zijn dat je net zo classy wil zijn als oude filmsterren. Zo kun je van alles bedenken en mixen totdat je een eigen imago hebt. Bestudeer je 'rolmodel' en neem dingen langzaam van haar over zoals haar kledingstijl of karaktertrekjes die je leuk vindt en die ook bij jou passen.
 
Begin er langzaam aan
Verander je imago stapje voor stapje. Gelijk een hele make-over is nogal een dramatische verandering en het trekt veel aandacht. Het is beter om geleidelijk aan je imago te werken, totdat je op een dag in de spiegel kijkt en je eindelijk jezelf bent!

 
Reorganiseer je kledingkast
Je hoeft natuurlijk niet gelijk een hele nieuwe garderobe te kopen, maar kijk eens kritisch naar de inhoud van je kast. Trek je elke keer weer diezelfde zwarte blouse uit de kast, waarvan je eigenlijk denkt: ?boring?..? Gooi hem dan weg en koop iets nieuws wat echt goed bij je past.
 
Verander je houding
Je kleding is alleen maar een deel van je imago. Als je écht iets wil uitstralen, zoals bijvoorbeeld intelligentie, klasse, seksualiteit of wat voor imago je ook hebt bedacht voor jezelf, zorg dan ook dat je je houding erop aanpast. Zorg dat je zelfvertrouwen krijgt bij je imago.
 
Ben jij blij met je imago? Of zou je wel een oppepbeurt kunnen gebruiken?