Andromeda Belevingsdag

Zelfontplooiing volgens de Van Dale: "het verder ontwikkelen/bevorderen van de eigen geestelijke groei." Booming business is het zeker, want een hoop mensen zijn zoekende en willen het beste uit zichzelf halen. Het aanbod van boeken en cursussen op dit gebied wordt steeds groter. Net als bij een buffet kan het zijn dat je soms te veel op je bordje schept, maar wat je niet lekker vindt, kun je gelukkig laten staan.

Met vriendin Lucille wandel ik de Polyamorie zaal binnen van Ageeth Veenemans. Ageeth Veenemans schreef het boek Ik hou van twee mannen, waarin ze vertelt over haar ervaringen met Polyamorie. Ageeth werd na veertien jaar relatie smoorverliefd op een andere man. Zij koos ervoor om dit eerlijk aan haar man te vertellen, die daar in het begin veel moeite mee had. Maar al snel werd hij verliefd op een andere vrouw en besloten zij om - op deze nieuwe manier van leven - met elkaar door te gaan.

Afbeelding verwijderd door redactie

Volgens Ageeth is monogamie door de kerk uitgevonden: "Het is een utopie dat één persoon al jouw behoeftes kan vervullen, maar het is nog steeds een groot taboe. Je kunt die vrijheid alleen geven als het goed zit en er geen angst is." Dat Ageeth lef heeft, kun je wel stellen! Ze zorgt in ieder geval voor veel ophef in de media!

De regels van Polyamorie:

*Open en eerlijk zijn (hmmm liefje, ik lig nog even na te genieten van Marco vind je toch niet erg?)
*Trouw (??)
*Respect (,,)
*Communicatie (Marco was weer geweldig! Maar met jou kan ik zo lekker praten...)
*Houden van een intens leven (dát zeker!)
*Flexibel zijn (oeps!)
*Geduld hebben (grrr, ligt hij nou nog met Masja te...? Hij zou de kinderen ophalen!)

Ietsje opgewonden van het Polyamorie gebeuren, lopen we naar de Horoscoop zaal van Liz Rose. Die ons vervolgens vertelt (het begint een beetje verwarrend te worden, ik probeer net aan het Polyamorie idee te wennen...) hoe je aan één man kan komen en/of wat je kan doen om hem ook te houden!

Afbeelding verwijderd door redactie

Liz is een elegante jonge vrouw die letterlijk straalt als ze over de sterren praat. In Amerika zijn de vrouwen gek op haar. Het boek Bedazzeld is daar een bestseller en is nu in het Nederlands uitgegeven onder de titel Bedazzle je man. Liz was van jongs af aan al gefascineerd door horoscopen. Tijdens haar studie had ze het drukker met het adviseren van haar vriendinnen door horoscopen van leuke jongens uit te vissen, dan met haar studie. Haar boek geeft je de nodige informatie over verleidingstechnieken, seks, mode en hoe je een eventuele breuk kunt voorkomen. Super handig voor als je nog 'op jacht' bent, want aan de hand van haar boek weet je precies wat voor vlees je in het kuipje hebt! Liz heeft net haar eerste roman af waarin de hoofdpersoon schrijft over astrologie.

Liz: "Als je een leuke man ontmoet, weet je natuurlijk niet meteen zijn geboortetijd, maar door alleen zijn sterrenbeeld te kennen, kom je al heel ver. Zoals hoe je hem het beste kunt verleiden. Een Tweelingman moet je bijvoorbeeld niet meteen gaan claimen en een Stier heeft weer een hele andere smaak dan een Ram qua kleding of seks." Volgens Liz kan ik het beste mijn man houden door niet aan hem te gaan hangen en veel nieuwe, spannende acties te ondernemen, want de Tweeling man houdt niet van saai. Het verbaast me niet dat haar boek zo populair is in Amerika, het maakt me nieuwsgierig!

Voorlopig kunnen Lucille en ik er weer tegen aan. We nemen een minnaar (monogamie is écht niet meer van deze tijd en alles behalve saai) en als manlief lastig wordt dan Bedazzelen we hem gewoon. Thank you Liz!

De Maya-zaal van Peter Toonen

Peter Toonen heeft al heel wat boeken op zijn naam staan. Het laatste boek dat hij geschreven heeft - Toegang tot de natuurlijke tijd - is een werkboek voor de Dertien Manen en Dreamspell-kalender en goed te gebruiken voor het maken van planningen. Het is een hernieuwde versie van de Maya-kalender, waarin je zelf de energie van iedere dag kan volgen en duiden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Peter: "De Indianen, Kelten, Egyptenaren en Polynesiërs gebruikten dezelfde kalender als de Maya's. Zo bestaat een seizoen uit dertien weken, had Jesus twaalf apostelen (plus één is ook dertien) en zijn er dertien tonen in de muziek. Nummer dertien staat voor een hoger plan, de Maya astrologie vertelt je over het pad waarop je op dit moment loopt. 2012 is een bewustzijnsverandering en dat is nu al bezig. Zo kunnen we op 21 december 2008 iets spannends verwachten (meiden, pak je agenda!)! We zien al aan de weersveranderingen dat het zonnestelsel aan het verschuiven is. Je krijgt ook meer gevoel voor toeval."

Heeeel lang geleden heb ik mijn eerste werkstuk gemaakt over de Maya cultuur. Ik vind het nog steeds een interessant onderwerp. Als ik even later bij een standje sta om zijn boek te kopen, blijkt het al uitverkocht te zijn... Tja... Nu wil ik het natuurlijk helemaal hebben!

De Somatologie zaal van Emile

Emile Ratelband heeft zich de afgelopen tijd verdiept in de wetenschap Somatologie oftewel de leer van je lijf en hij heeft daar een boek over geschreven. Volgens Emile heeft je lichaam alle geheimen van je karakter in zich.

Afbeelding verwijderd door redactie

Emile: "Ik kwam een vrouw van 87 tegen en nam haar mee naar mijn hotelkamer. Ze kwam er de volgende ochtend pas weer uit. Een zeer bijzondere vrouw die mij heel veel over het lijf te vertellen had! "(dat moge duidelijk zijn! Tjakkaa!)
Emile was: "Een combinatie van een mormoon en een Jehova's getuige", maar hij heeft zich bekeerd, hij is nu gewoon, alhoewel? "Niemand wil gewoon zijn! Wil jij op een flat drie hoog achter wonen? Ik niet! Tjakkaaa! Fake it and you'll make it!!"

Hij kiest vervolgens een vrouw uit het publiek en vertelt haar - aan de hand van haar uiterlijk - iets over haar karakter. Ik geloof niet dat ze er echt blij mee is...

Emile: "Overal waar rimpels zijn, is gewerkt en een groot voorhoofd staat voor intelligentie! (kijk, dat wil ik nou horen). Steil haar staat voor keurig en kroes voor sloddervos! En als je een leuke meid of knul aan de haak wilt slaan, kijk dan even naar die nek, want een kleine nek is weinig seks. Zo, nu gaan jullie even een ballonnetje blazen tot dat ie knapt. Jaaa, want angst creëert pijn en voor alle angsthazen onder jullie: Doorblazen!!"

Ik heb Emile altijd een irritant mannetje gevonden. Maar wederom heb ik geleerd dat ik niet zo snel moet oordelen. Deze man heeft charisma, humor en volgens mij een klein hartje. Wij lagen zowat onder de stoel van het lachen! Tjakkaa voor meneer Ratelband!

Een ware beleving deze dag, wij hebben genoten!

Heeft u deze dag moeten missen? Op www.andromeda.nu kunt u meer lezen over de workshops en lezingen. Voor algemene vragen kunt u bellen met Andromeda, telefoon 0299 477555.