I believe in angels

Maar engelen bestaan niet?

Goed, engelen dus. Wat moet je je daarbij voorstellen? Voor Doreen Virtue is het bestaan van engelen niet direct gekoppeld aan een bepaalde religie. De schrijfster gelooft zelf in God, maar ook in reïncarnatie en leven op andere planeten. De engelen waarover zij schrijft, zijn in feite gereïncarneerde zielen die terug naar onze planeet zijn gekomen met een bepaalde missie. Paranormaal begaafde mensen kunnen hen herkennen aan hun aura, anderen moeten het opmerken door het gedrag of het uiterlijk. Engelen zijn bijvoorbeeld bijzonder lief en beschermend, strijden alle dagen voor een beter milieu of zijn in staat mensen te genezen door handoplegging.

Categorisering

Engelen op aarde is eigenlijk vooral bedoeld als een categorisering van de verschillende soorten engelen. Dit proces is nog niet voltooid, omdat tijdens de workshops regelmatig blijkt dat sommige mensen zich in meerdere categorieën thuis voelen of een soort tussenvorm representeren. De auteur beschrijft in dit boek onder anderen sterrenmensen (die van andere planeten gekomen zijn), elementwezens (die een groot hart voor de natuur hebben) en wijzen (die heel veel kennis en ervaring bezitten vanuit eerdere levens). Naast het gedrag en de levensstijl van deze mensen, zijn ook hun ogen vaak kenmerkend. Zo hebben elementwezens een ondeugende twinkeling in de ogen en zijn die van sterrenmensen vaak exotisch van kleur of vorm.

Afbeelding verwijderd door redactie

Helderziende kinderen
De kristalkinderen

heeft ook met engelen te maken, maar nu vanuit de invalshoek van paranormaal begaafde, hooggevoelige kinderen. Deze kinderen zijn "mooi van binnen en van buiten". Ze kunnen, vanaf het moment dat hun hart klopt, communiceren met God en de aartsengelen en zijn meestal ook helderziend. Ouders van kristalkinderen moeten vooral geduld met hen hebben. Het zijn vaak kinderen die later dan gemiddeld beginnen met praten, maar al daarvoor kunnen ze op geheel eigen wijze met anderen communiceren – mits deze daarvoor openstaan. Als je een kristalkind beschermt en stimuleert, kan het zich ontpoppen tot een heel bijzonder mens dat hulp, licht en liefde de wereld in stuurt, zonder daarvoor iets terug te vragen. Ook voor kristalkinderen is de blik in hun ogen kenmerkend: ze lijken dwars door je heen te kijken en alles te kunnen zien.

Supermarkt

Als nieuwkomer op spiritueel gebied waren ook voor mij de boekjes van Doreen Virtue goed te volgen. Het zijn dan ook handzame hardcover pockets en het taalgebruik is niet te ingewikkeld. Om echt iets aan de boekjes te hebben, is het wel handig als je in ieder geval open staat voor wat Doreen Virtue te melden heeft. Ze praat namelijk net zo makkelijk over engelen als over boodschappen in de supermarkt en dat is voor nuchtere lezers misschien even slikken. De categorisering die ze in Engelen op aarde presenteert, is onder andere tot stand gekomen door vele gesprekken met aarde-engelen, waarvan ook fragmenten zijn opgenomen. In De kristalkinderen gebruikt de auteur deze techniek ook, wanneer ze de kinderen zelf en hun ouders aan het woord laat. Dat levert soms verbazend interessante opmerkingen op, die meer kracht geven aan het verhaal van de schrijfster alleen. Of het allemaal waar is? Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar Doreen Virtue weet haar visie in ieder geval helder en intrigerend over te brengen.


Engelen op aarde
D. Virtue & virtue, D

174 bladzijden
Uitgeverij De Boekerij
ISBN 9789022548110


De kristal kinderen
D. Virtue & Virtue, D

176 bladzijden
Uitgeverij De Boekerij
ISBN 9789022548103