Maak een meesterwerk van je leven

De film start automatisch en begint spannend met onverstaanbare, fluisterende stemmen en angstaanjagende muziek. Toch vind ik het moeilijk om in eerste instantie mijn aandacht erbij te houden. Dat heeft voornamelijk te maken met de nasynchronisatie, waardoor het lijkt op een verkoopprogramma op televisie: "Oh John, it's amaaaaaazing!" Ik ben eerlijk gezegd ook stomverbaasd, dat ze er niet gewoon een ondertiteling bij hebben gebruikt, zoals bij alle films.

Maar nadat ik ben teruggegaan naar het hoofdmenu en deze zorgvuldig aan een onderzoek onderwerp, merk ik dat je ook kan kiezen voor de originele instellingen mét ondertiteling. Ik start de film opnieuw en raak geïntrigeerd door de boodschap. The secret is eigenlijk 'gewoon' de wet van de aantrekkingskracht. Wat je uitzendt krijg je terug. Dit concept wordt uitgelegd door een aantal schrijvers, paranormale 'zieners' en wetenschappers.

Tijdens het bekijken van de film raak ik al geïnspireerd en begin met het maken van mijn eigen moodboard. Een bord, of vel papier, met daarop je dromen en wensen voor jouw eigen leven. Wat wil ik bereiken? Je bent dus niet bezig met het hoofd boven water te houden door te denken 'ik wil geen schulden', maar door bijvoorbeeld te denken 'ik wil cheques ontvangen'.

Door alles wat de mensen in de film vertellen komt de boodschap aan. Niet alleen door wat ze zeggen, maar ook door de beelden die ze laten zien. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat je met humor veel mensen bereikt. En dat daarmee je boodschap blijft hangen. De filmmakers weten dat dus ook en hebben dat ook in de film toegepast.
Zo adviseren ze om een moodboard te maken wanneer je je goed voelt. Zet dan lekkere muziek op of denk bijvoorbeeld aan een baby. Waarop een shot volgt met een hysterisch krijsende baby waar niemand blij van zal worden. De commentator zegt dan droog: "Eén die je lief vindt."

De dvd bevat extra's met deleted scenes en een kijkje achter de schermen, terwijl ze de film maken. Vermakelijk, maar waar het uiteindelijk om draait, is de boodschap van The secret: je kan maken wat je wilt van je leven, als je er zelf maar in gelooft. Maak er een kunstwerk van, het kleurenpalet heb je zelf in handen.

Afbeelding verwijderd door redactie


The Secret
Drew Heriot

EAN: 0094922638960
Website: The secret