In therapie met stenen

In Alles over edelsteentherapie legt Tosca Tetteroo, eerder bekend van Edelsteentherapie van A tot Z en Geluk is een edelsteen, op heldere en uitgebreide wijze uit hoe je een verantwoorde en waardevolle verbinding met edelstenen en mineralen kunt aangaan. Deze verbinding leidt, volgens eigen zeggen, tot meer geluk en evenwicht in het leven.

Qua vormgeving is Alles over edelsteentherapie een plaatje, dat zeker niet zal misstaan in de boekenkast. Een kleurrijke hardcover, waarvan de kaft voorzien is van verschillende edelstenen waaronder Turkoois.

In dit geval geldt niet alleen 'het oog wil ook wat', want inhoudelijk komt het boek eveneens de geïnteresseerden tegemoet. In elf hoofdstukken wordt er uitvoerig aandacht besteed aan edelstenen: onder andere het ontstaan en gebruik van stenen en mineralen; sterrenbeeld en bijbehorende stenen; stenen en hun werking; verzorging van stenen; behandeling met edelsteentherapie; edelsteentherapie voor dieren en het gebruik van bergkristal.

Ondanks dat je veel over de werking van stenen leert in dit zeer uitgebreide naslagwerk, is het concept niet origineel. Enerzijds borduurt de auteur voort op haar reeds bestaande werk. Anderzijds bestaat er al zo veel informatie over stenen, dat je je afvraagt of er überhaupt nog behoefte is aan edelsteengerelateerde boeken. Zo langzamerhand word je overspoeld met spiritualiteit en raakt de markt ietwat verzadigd. Desalniettemin is dit boek toch de moeite waard. Is het niet vanwege de inhoud, dan is het zeker een mooi kastsieraad.


Alles over edelsteentherapie
Tosca Tetteroo

304 bladzijden, hardcover
Uitgeverij:De Kern
ISBN 978 90 325 1105 0