De laatste column van dit jaar

Psyche & spiritualiteit door Mendy
In mijn vorige column blikte ik terug op een jaar vol verandering, gezondheid en liefde. In deze column kijk ik naar binnen en voorzichtig vooruit. Ik zeg voorzichtig vooruit, omdat ik volgend jaar nog niet helemaal helder heb.
 
Moeder natuur heeft haar bladeren laten vallen, maakt korte dagen en dwingt me bijna om op de bank onder een deken te kruipen, een uitgelezen kans om in plaats van een boek, mezelf te lezen.
 
De kerstdagen staan voor de deur en ik heb er he-le-maal geen gevoel bij. Een boom heb ik niet en voelde ook geen wens om 'm in huis te halen. Mijn vriend en ik gaan vooral heerlijk genieten van elkaar, geen verplichtingen, geen 'moeten', lekker ons gevoel volgen en kijken waar we uitkomen.
 

 
Opruimmanie
Heb jij de laatste dagen ook last gehad van opruimmanie? Ik ben naar de dokter geweest voor een check up, ik heb al mijn financiële stukken op orde van 2012 en 2013, mijn telefoonnummer is nieuw, mijn bankrekeningnummer is nieuw en mijn zorgverzekeringspremie is nieuw. Ik heb flink huisgehouden. Ik bereid me voor op 2013, zo voelt het althans, want die drive van mij is heel sterk.
 
Aangezien ik bezig ben met naar binnen kijken, opruimen, plaatsmaken, ordenen en vernieuwen, heb ik nog geen concrete planning voor volgend jaar. Wat ik echter wel heb ontdekt in de hele verfrissingmodus is dat ik graag meer wil leren: ik wil graag een yoga opleiding doen en me verder oriënteren op groeimogelijkheden.
 
De nieuwe tijd breekt aan, de dagen worden vanaf vandaag weer langer en de wil om te groeien bouwt zich weer op. Ik richt me de komende dagen op mijn lief en onze liefde en in 2013 kom ik weer naar buiten met frisse moed.
 
Ik wens jou een heerlijk kerstfeest, ik wens je veel liefde en ik wens je alle voorspoed in 2013. Tot volgend jaar!

Lees ook de vorige columns van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' is ze gelukkig met haar 'grote' liefde. 

Mendy houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek. Iedere week schrijft ze een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... Hierover kun je lezen op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.