Nuchtere kijk op 'The Secret'

"Eindelijk iemand die The Secret weet te nuanceren en van de nodige achtergrondinformatie voorziet. Annemarie presenteert de ontbrekende informatie, de ethiek, de wegen naar zelfkennis, die allemaal nodig zijn om succes te boeken. Dit boek is niet geschreven om mee te liften op het succes van The Secret, maar is voelbaar geschreven vanuit de behoefte om recht te zetten wat zo massaal krom gepraat is", laat Susan Smit weten. Hier heeft ze geen woord aan gelogen. Ook ik ben blij met de heldere kijk van Annemarie op de zaken.

Aan de hand van de twaalf scheppingswetten verklaart Annemarie haar verhaal. Volgens haar is de wet van aantrekking geen op zichzelf staande wet, maar juist het resultaat van een complex samenspel tussen de verschillende wetten. Zo schrijft ze: "Het idee dat we het universum onze wil kunnen opleggen is onvolledig en daarom misleidend. Het universum is geen Tell Sell voor geluk, gemoedsrust en succes." Die directheid spreekt mij ontzettend aan. Het onderwerp mag dan misschien een beetje zweverig klinken voor sommige van ons, Annemarie beschrijft alles erg nuchter.

Terwijl ik The Deeper Secret lees, heb ik echt het gevoel dat ik mijn leven positief kan veranderen. Niet door alleen te lezen, maar juist door de oefeningen uit het boek te doen. En heb je even geen tijd om uitgebreid in het verhaal te duiken, dan kun je altijd de samenvattingen aan het eind van ieder hoofdstuk lezen. Dit doet me terugdenken aan mijn schooltijd, maar dat vind ik niet erg. Dit boek moet je namelijk, net als je studieboeken, goed bestuderen. Dan pas zul je er echt iets aan hebben!

The Deeper Secret<br>Annemarie Postma
The Deeper Secret
Annemarie Postma

158 bladzijden
Uitgeverij Ankh-Hermes
ISBN: 9789020202274