Bruisen met Roy Martina

Voor de mensen die nog nooit van Roy Martina (1953) hebben gehoord, even een korte introductie. Zijn wieg stond in Curaçao en hij werd in zijn jonge jeugd al geteisterd door bronchitis en ADHD. Maar speelde het toch klaar om Nederlands kampioen middengewicht karate te worden. Tijdens zijn studie geneeskunde, kreeg hij een ernstig ongeluk, waardoor hij zijn wens om chirurg te worden, heeft laten varen. Martina studeerde af als basisarts en heeft zich daarna verdiept in onder andere: acupunctuur, homeopathie, Moermantherapie en voedingsleer. Martina ontwikkelde de methode Neuro-Emotionele Integratie (NEI), niet te verwarren met het Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), waar Emile Ratelband zich op toelegt. NEI is gebaseerd op de veronderstelling dat psychologische problemen en lichamelijke klachten meestal voortkomen uit onverwerkte emoties die zich als virussen in het onbewuste en in onze cellen of organen hebben genesteld.

RoyMartina.jpg

Maar Roy Martina is ook auteur en in zijn laatste boek Vitaliteit, reikt hij handvatten uit om op de lange termijn gezondheid en vitaliteit te creëren. Op simpele en duidelijke wijze leer je hoe je onuitputtelijke energiebronnen kunt aanboren. Al in het voorwoord biedt de auteur tien tips aan, om mee te starten. Later in het boek gaat hij dieper in op deze regels. Enkele tips die mij aanspreken zijn: Verwerk al je emotionele trauma's, Zorg voor voldoende blootstelling aan zonlicht, Beheers je insulinebloedspiegel, Lichaamsbeweging en Slaap effectiever. Volgens Martina zul je met zijn tips vitaliteit opbouwen en elke dag meer energie hebben.

Natuurlijk is veel informatie al bekend. Het gaat er echter om dat je niet alleen leest maar ook actie onderneemt. In elk hoofdstuk staan dan ook opdrachtjes die je moet uitvoeren. Het is een proces die je, aan de hand van een formule, via de achttien hoofdstukken doorloopt. De formule bestaat uit drie stappen:

Stap 1: Vaststellen van een motiverend doel.
Stap 2: Ontwikkelen van vitaliteitbevorderende overtuigingen.
Stap 3: Ontdekken van effectieve strategieën om vitaal te worden en te blijven.

Na het lezen van dit boek, ben ik er klaar voor om de tomeloze energie die in mij schijnt te schuilen, te ontdekken. Vanaf heden wil ik door het leven als een echte 'femme vitaal', So I can be the best I can be!

Vitaliteit
Vitaliteit
Roy Martina
172 bladzijden
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789061129066


www.roymartina.com