Mijn eigen wijze…..

Wat mij opvalt is dat veel mensen het verschil tussen spiritueel en paranormaal zijn niet weten. Spiritualiteit is in mijn belevenis een persoonlijke innerlijke ervaring en een manier van leven die bij je past. Paranormaal zijn is een gave waarmee je geboren bent, die je later kan finetunen.

Wat maakt het ook uit! Het is leuk om te horen als mensen zeggen dat ze dromen hebben die uitkomen en dus heel 'spiritueel' zijn. Ieder zijn beleving! Dat is voor mij ook een vorm van spiritualiteit. Laat een iedereen doen waar ze zich prettig bij voelen. Voor mij betekent spiritualiteit, dat ik let op wat ik doe. Waar voel ik me goed bij zodat mijn geest en lichaam één zijn. Ik geniet van de natuur, voornamelijk van de zee. De zee is onderhevig aan allerlei veranderingen, nooit hetzelfde. Net zoals het leven. Go with the flow dan ben ik flexibel in iedere situatie.

Tuurlijk zijn er weleens dagen dat alles heerlijk voelt totdat...Er een monster in een auto hard scheurend door ons vijf kilometerzone-straatje heen dendert. Het liefst zou ik dan een skippybal op zijn autoruit gooien zodat hij weet dat dit geen circuit is, maar een kindvriendelijke wijk. 'Tja, waar blijf je dan met je spiritualiteit van der Vaart?', vraag ik me dan af. Gelukkig kan ik relativeren: een aantal keer goed in en uit ademen en ik stap rustig op degene af die denkt dat hij een reïncarnatie van Nicky Lauda is. Rustig vraag ik dan hoeveelste hij is geworden bij de laatste granprix en lach vriendelijk. Daarna vraag ik of het een volgende keer een klein beetje rustiger kan omdat er kleine kindertjes rondfietsen. Het is een kwestie van benaderen.

Spiritualiteit heeft in mijn ogen ook te maken met hoe je zelf benaderd wilt worden. Met humor kom je een heel eind. Het heeft een tijd geduurd voordat ik wilde inzien wie ik was, wat ik wilde en wie ik wilde zijn. Het 'uit de paranormale school klappen', heeft een stevige voet in aarde gezet in mijn ontwikkeling naar een eigen 'Ik'. Van jongs af aan voelde ik me al anders dan andere kinderen. Ik was overgevoelig voor de trilling in de lucht met betrekking tot stemmingen. ’s Nachts stond ik vaak met mijn handen over de ramen heen en weer te wrijven, met mensen te praten die er volgens mijn moeder niet waren. Mettertijd is die 'paranormale' gave steeds sterker geworden, maar ik heb er nooit mee te koop gelopen. Uit angst om voor gek te worden verklaard, heb ik zo nu en dan mensen tussen neus en lippen door boodschappen meegegeven. Het viel dus niet op, maar later bleek de waarschuwing of boodschap wel degelijk invloed te hebben gehad.

Nog steeds leer ik iedere dag meer op paranormaal gebied. Door in gesprek met mezelf te gaan, leer ik beter met situaties om te gaan. Ik mediteer en maak mijn hoofd leeg zodat ik niet word afgeleid. Als ik opsta kom ik rustig 'op aarde' zoals ik dat noem. Daarna open ik mijn slaapkamerraam, adem de buitenlucht in en voel ik wat voor een dag het wordt. Met een mix van spiritualiteit en mijn paranormale gave heb ik het gevoel dat ik leef en geniet van alle momenten die op mijn pad komen en mijn leven mogen verrijken.

In het najaar ga ik samen met Henk Jan Akse workshops geven op het gebied van meditatie, intuïtieve ontwikkeling en spiritualiteit. De ontwikkeling en het vinden van een perfecte locatie is in volle gang. Ik weet zeker dat deze workshop een succes wordt waarin je door middel van oefeningen, uitleg en meditatie dichter bij jezelf komt.

mo.jpg

Kijk voor meer informatie op mijn site