Jouw wereld, mijn wereld

Volgens mij zit het in de mens om gelijk te willen krijgen. Gelijk hebben, staat gelijk aan jezelf profileren. Jezelf op een voetstuk zetten. Geen gelijk hebben, staat gelijk aan niet voor vol aangezien worden. Met vaak een naar gevoel als gevolg. Dus willen we gelijk hebben, koste wat kost. Gelijk hebben, geeft ons het gevoel op de juiste weg te zijn. Er zijn tenslotte meer mensen om je heen die jouw verhaal beamen.

Maar kan het gelijk hebben wel in een juist perspectief worden gesteld. Simpeler gezegd, is die zienswijze wel de werkelijkheid. Onze leefwijze op dit moment is een product van alles wat we hebben ervaren met al onze zintuigen. De ervaring die we in ons leven tot emotie hebben gemaakt, bepalen ons gedrags- en gedachtepatronen. We denken en handelen vanuit die oude opgeslagen emoties. Het is leuk te ontdekken dat er in ons leven emotionele situaties hebben plaatsgevonden die bijvoorbeeld door anderen in onze eigen omgeving anders worden geïnterpreteerd. Opvallend is dat we daarbij niet de eigenlijke situatie in onze herinnering hebben, maar de emotionele interpretatie daarvan.

Met deze wetenschap in het achterhoofd, is het simpel te leren of accepteren, dat iedereen gelijk heeft. De volgende stap is dan iemand simpelweg gelijk te geven ook al denk je anders te weten. Gelijk willen hebben, geeft spanning en ergernis. Maar gelijk geven, geeft je emotionele vrijheid en groei. Wat ben ik blij dat ik Vrouw.nl heb gevonden, waarbij ieders mening met respect wordt behandeld. Een site die vol staat met interessante informatie, columns en verhalen.

Kijk voor meer informatie op de website