I Have a dream

Tot mijn aangename verrassing zag ik Dominee Jesse Jackson op tv, te gast bij het programma Nova college tour. Wat een inspirerende man is hij: al meer dan 40 jaar strijdt hij voor de mensenrechten, voor gelijke rechten en tegen racisme. Hij heeft heel wat meegemaakt en nu begint zijn werk vruchten af te werpen. Hij stond naast Martin Luther King toen deze werd doodgeschoten op een balkon in een motel in 1968. Hij stelde zich kandidaat als president van Amerika, twee maal 'maar liefst', maar de tijd was nog niet rijp voor een gekleurde leider. Nu wel, en hij is blij dat hij dit nog heeft kunnen meemaken, zei hij in het Nova programma. Hij was aanwezig bij de inauguratie van Obama en zag dat de droom van Martin Luther King en van vele landgenoten uitkwam. ' I have a dream ' waren de beroemde woorden van King en nu zijn we dan beland in het tijdperk dat de culturen samenkomen en gelijke rechten meer en meer normaal beginnen te worden.

Inspiratie

Jesse Jackson heeft het nog steeds, zo zag ik in het programma. Hij beantwoordt de vragen van de studenten met veel kennis, ervaring en begrip. Hij moedigt ze aan om te geloven in zichzelf. Ik zie de ogen van de studenten glinsteren van inspiratie, ik zie hoe ze rechtop gaan zitten en hoe ze samen zitten als één. Hij geeft aan dat de strijd nog niet gestreden is, omdat er nog steeds geen gelijkheid in de wereld is. De muren zijn aan het afbrokkelen, de bruggen worden gebouwd en hij heeft hoop dat de strijd gewonnen gaat worden. Of hij dat nog gaat meemaken, is natuurlijk de vraag en ik hoop uiteraard van wel. Ik gun het hem enorm, deze man heeft echt iets bijgedragen in zijn leven. Toch blijft hij bescheiden over zijn rol en hij zegt tegen de studenten dat ook zij iets kunnen bijdragen, alleen al door iemand lief te hebben. Daarmee raakt hij de kern van ons bestaan: om vanuit liefde te leven.

Nieuwe tijd

We zitten nu in een tijd, waarin veel meer mensen iets willen bijdragen aan een betere wereld. Volgens recent onderzoek, groeit deze groep snel en zal straks de agenda gaan bepalen in de wereld. Te beginnen in de westerse landen, waar nu ook de ruimte is voor deze mensen om bewuster te leven en zinvol bezig te zijn. De tijd dat materialisme de maatschappij bepaalt, is aan het aflopen. Een nieuwe tijd breekt aan, een tijd van zinvol leven in een duurzame wereld.

Ik heb ook een droom, van een wereld in vrede en harmonie waar mensen liefdevol met elkaar omgaan. Toen Jesse Jackson aan zijn strijd begon, kon niemand bedenken dat er ooit een gekleurde president zou zijn in Amerika. Daarom vertrouw ik erop dat ook mijn droom zal uitkomen en dan het liefst nog als ik er zelf nog bij ben. Of later, maar dan kijk ik vanuit de sterren toe en ik glimlach.

Manifest your dream

Vrouw.nl probeert hier ook haar steentje aan bij te dragen en we zijn druk bezig op de redactie om een nog bewuster en inspirerender magazine neer te zetten. Vrouw.nl wil dromers aanmoedigen hun dromen waar te maken en te geloven in zichzelf. Daarom zullen we aanwezig zijn bij een bijzonder evenement, georganiseerd door Rishis. Dit zal op 19 juni plaatsvinden in de Westerunie in Amsterdam en staat in het teken van het inspireren en verwezenlijken van dromen. Juist in deze tijd van economische recessie, is het tijd om echt je dromen te leven. Graag zien we je daar!

Voor meer informatie over het Manifest Your Dream evenement: Rishis