Achtergrond: World D-Day

De mensheid slaapt..

Mensenrechten worden wereldwijd nog altijd op grove schaal geschonden. Iets wat ondenkbaar is als je ook maar iéts zou begrijpen van het leven. Eigenlijk weten we als mensheid nog helemaal niks over onze werkelijke hoedanigheid. We weten niet waar we echt vandaan komen. We weten niet wat het doel is van ons bestaan of wat er gebeurt na het overlijden. We weten niet eens óf er überhaupt wel iets is als we dood zijn. Wisten we dit wel en leefden we naar dat besef dan zou het woord “mensenrechten” niet eens meer genoemd worden omdat iedereen het dan als vanzelfsprekend zou achten. Net zo vanzelfsprekend als het in en uitademen.

Het onbegrip voor elkaar en de ‘chronische’ onwetend houden we overigens zelf in stand. We kijken vaak niet verder dan onze routineuze bezigheden. Alles wat voorbij de grens van het fysieke reikt wordt afgedaan als ‘zweverig’. Toch kan niemand ontkennen dat de wereld snakt naar nieuwe grensverleggende informatie die mensheid kan helpen in deze totaal vastgelopen situatie (zoals bijv. uiteengezet in de film van Staya Erusa). Met z’n allen verzanden we in steeds grotere ellende en wereldomvattende catastrofes. Het is een uitermate alarmerende situatie en het zou wel eens heel snel en heel tragisch kunnen aflopen als er niet iets of iemand is die ons uit deze hopeloze ‘beerput’ kan leiden. Wij denken overigens dat we daar dichter bij zijn dan iemand ook maar kan vermoeden. Er is dus hoop!

Feiten over het bestaan

We zijn met z’n allen bezig met een Geestelijk evolutieproces waarin ons persoonlijke bewustzijn al duizenden fysieke levens eerder op aarde heeft gemanifesteerd. De een leert wat sneller en de ander doet er iets langer over. Niks mis mee overigens, maar hierdoor bevinden we ons ten opzichte van elkaar wél in verschillende stadia van Geestelijke ontwikkeling. Dit eenvoudige feit betekent dus automatisch dat er mensen zijn die ons, vooral qua geestelijke ontwikkeling, al ver voorbij zijn gestreefd. Dit is dan ook het vanzelfsprekende antwoord op alle vragen over het wel of niet hebben bestaan van de bijzonder wijze mensen die door de geschiedenis heen op aarde leefden. Sommige van hen, ‘boodschappers’ als Gautama Boeddha, Krishna, Mozes, Mohammed, Jezus enz. waren door hun persoonlijke niveau van ontwikkeling heel bewust afgestemd op de Geestelijke bron waaruit elk individueel bewustzijn is ontstaan. Deze ‘wijze mensen’ werden, evenals heel veel anderen, met een bepaald doel geboren en probeerden hun vaak moeilijk te begrijpen kennis met de mensheid te delen. Hierin vonden de Religies hun oorsprong.

Sommige van deze ‘wijze mensen’ werden tijdens hun leven ook nog eens ‘overschaduwd’ door nóg verder gevorderde mensen als zijzelf. Hierdoor kwam hun toch al hoge niveau van wijsheid en kennis op een nog veel hogere frequentie te liggen. Deze nóg verder gevorderde mensen hadden hun leerproces op aarde al afgerond maar kozen ervoor om de mensheid verder te begeleiden in hun ontwikkeling. Dit is door de eeuwen heen altijd al zo geweest.

Jezus werd overschaduwd door..

De huidige tijd is echter beduidend anders ten opzichte van vroeger. Vandaag de dag is de mensheid dermate ontwikkeld dat dergelijke Geestelijke kennis en inzichten nu veel beter begrepen zullen worden. Daarnaast is er nu ook het bestaan van de multimedia. Waar vroeger de inzichten vaak van “mond tot mond” moesten worden verspreidt, ligt de wereld nu rechtstreeks binnen handbereik met een minimale kans op vervorming van de informatie. Ook hebben we in deze tijd enorm ‘de wind mee’ vanwege het Watermantijdperk. Dit astronomische feit geeft een enorme impuls aan ons evolutieproces waardoor het zin krijgt dat de “vergevorderde mensen” zich nu zichtbaar onder ons gaan begeven. Dit is werkelijk een unieke situatie omdat deze “Groten” zich in het verleden ‘slechts’ uitdrukten via wijze mensen. Bijvoorbeeld door hen te overschaduwen.

Nu zul je zeggen “maar waarom maken deze “Groten”, laten we Hen voor het gemak “Meesters” noemen, zich dan niet gewoon zo snel mogelijk bekend”? Het antwoord hierop: “vanwege het recht van de vrije wil”. Een vrije wil is namelijk een ontzettend belangrijk aspect in het menselijke evolutieproces dat nooit verstoord mag worden. En als je deze wet van de vrije wil begrijpt wordt het ook vanzelfsprekend waarom er bij alle ellende en onrechtvaardigheid op de wereld niet door een zogenaamde “Hogere Macht” wordt ingegrepen! Nu hoor je nog vaak, “Ik geloof niet dat er een God, of iets dergelijks, bestaat, anders zou hij ‘dit of dat’.. wel voorkomen”. Welnu, als je het recht van de vrije wil en de wet van Karma door hebt is het dus meteen duidelijk waarom er door Hogerhand vaak niet mág worden ingegrepen.

Visioen van het leven

Terug nu naar “de Meesters”. Zij verblijven in de buurt van belangrijke energiecentra op aarde, zoals Londen, New York en Geneve om er maar een paar te noemen. Hier leven Zij als gewoon fysiek mens en doen, achter de schermen, hun voorbereidende werk. Ze zijn overigens niet aan een fysieke lichaam gebonden en kunnen zich d.m.v. gedachtekracht verplaatsen om vervolgens, in een niet van echt te onderscheiden lichaam, weer ergens anders te verschijnen.

Al deze Meesters staan in directe verbinding met elkaar én met hun naaste medewerkers. Wat overigens maar een hele kleine groep is. Aan het Hoofd van deze Meesters staat een zeer vergevorderd mens. Het is dezelfde persoonlijkheid die indertijd ook Jezus overschaduwde. Het was onder andere hierdoor dat Jezus zijn zogenaamde wonderen kon verrichten. Dit heeft op de wereld een enorme indruk achtergelaten die we tot op de dag van vandaag nog heel sterk ervaren. Had men, op welk moment dan ook, geweten hoe dit allemaal in zijn werk ging dan zou de stroming binnen de Religie die het tot gevolg had, en nog steeds heeft, meteen een andere lading krijgen. Maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor alle andere vormen van religie. Religie kan met de inzichten en visie, die ook nu weer gaan vrijkomen, heel goed getransformeerd worden naar wetenschap waardoor iedereen het “echte visioen” van het leven kan gaan ervaren. En als we dat vervolgens in ons leven gaan toepassen komt er een verandering op gang die zijn weerga niet kent. Binnen enkele decennia hebben we dan een wereld waarin iedereen in vrede en gelijkheid kan leven. En dat is nou precies wat elke “Boodschapper” in zijn tijd heeft bedoeld te zeggen.

Dit artikel is met toestemming overgenomen van: www.stayaerusa.nl