In gesprek met Judith, helderziende

Mijn nieuwsgierigheid naar deze dame werd gewekt toen zij op Vrouw.nl een blog schreef over haar spirituele ontwikkeling en ze vervolgens ook reageerde op vragen van lezeressen. Tijd om eens nader kennis te maken! We ontmoeten elkaar op een zonnige middag op het prachtige kantoor van Vrouw.nl. Het ijs is snel gebroken en eenmaal voorzien van een drankje, vuur ik mijn vragen op Judith af.

Hoe ontdekte je dat je deze bijzondere gave hebt?
In tegenstelling tot wat je vaak hoort van helderziende mensen, is het bij mij niet van jongs af aan al aanwezig. Ik heb me altijd wel geïnteresseerd voor het spirituele en kaarten leggen, maar was er verder niet echt mee bezig. Maar toen mijn zus op dertigjarige leeftijd plotseling overleed aan een hartstilstand, greep me dat ontzettend aan. Ik ging door een moeilijke periode en werd zelfs depressief. Ik ben er een jaar tussenuit geweest. Soms moet je eerst door een diep dal gaan, wil je je geluk vinden. In die tijd heb ik veel kaartenleggers bezocht. Ik wilde weten of er iets was na de dood, ik zocht naar antwoorden, ik wist me geen raad meer.

Ik begon me te verdiepen in spiritualiteit. Ik las alles wat los en vast zat op dat gebied. Ook bezocht ik vaak een moeder van een vriendin, die medium is. Zij is erg goed in wat ze doet. Zij legde regelmatig kaarten voor me en bevestigde me dat ik op de goede weg zat. Langzaamaan ontstond bij mij het gevoel dat ik ook wilde kunnen wat zij kan. Ik wilde andere mensen helpen, hen een steuntje in de rug geven. Bevestigen dat ze goed bezig zijn of hen helpen bij het vinden van de - voor hen - juiste richting. Iedereen heeft zelf de antwoorden in zich, maar vaak is het moeilijk om naar je eigen innerlijke, je onderbewuste te gaan. Daarom wil ik graag hulp bieden in het inzicht krijgen van wat je aan het creëren bent.

Kan iedereen dat dan leren?
Ja, ik denk wel dat iedereen dat kan leren. Misschien de één wat meer dan de ander. Ik ben zelf erg leergierig en pakte dan ook vanalles aan, toen ik eenmaal mijn besluit genomen had. Tarotkaarten, pendelen, runenstenen, engelenkaarten, dromen duiden, aura's, chakra's enzovoort. Ik deed vanalles door elkaar, maar maakte niets echt af en dat werkte dus niet goed. Ik wilde alles tegelijk. Mijn interesse was en is zo groot, ik wilde alles wilde weten. Uiteindelijk ben ik gaan kijken welk doel ik voor ogen had. Dat was helder: ik wilde mensen helpen.

Ik ben toen een cursus gaan volgen die bestond uit drie blokken. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Daar leerde ik 'wat je voelt'. Om onderscheid te maken tussen het voelen van jezelf en een ander. Ik leerde te luisteren naar mijn eigen intuïtie, te mediteren en mezelf open te stellen. Ook leerde ik met verschillende soorten orakelspelen om te gaan én ontdekte ik wat het beste bij me past. Door dit alles, kreeg ik steeds meer zicht op wie ik eigenlijk ben... Deze cursus duurde anderhalf jaar. Ik heb in die tijd heel veel geleerd en geoefend. Dat oefenen deed ik dan vooral bij vrienden en kennissen, die wel proefkonijn wilden zijn. Maar... hoe meer informatie je hebt over degene bij wie je een reading doet, hoe moeilijker het eigenlijk is. Kaarten leggen voor mezelf vind ik het allermoeilijkst, omdat ik graag het antwoord wil krijgen zoals ik het graag wil. Maar de kaarten geven soms iets anders aan en dat is voor mij dan moeilijk te interpreteren.


Van wie krijg jij je informatie door?
Eigenlijk heb ik geen idee waar het precies allemaal vandaan komt. Maar de dingen die ik dénk, komen van mijn overleden oma. Zij was van Surinaamse afkomst en deed aan witte magie. Ik denk dat ik mijn gave van haar heb. Mijn overleden zus helpt mij trouwens ook weleens.

Ik ben helderziend, heldervoelend en helderhorend. In het begin pikte ik alle energie van iedereen op. Dat was niet echt handig, want daardoor had ik zelf geen energie meer. Inmiddels kan ik me daarvoor afsluiten. Ik visualiseer nu gewoon dat er een ijzeren gordijn tussen mij en de ander in staat of ik visualiseer een koepel om mij heen. En dat werkt. Meestal krijg ik nu alleen maar dingen door, wanneer ik dat zelf toelaat, wanneer me vragen worden gesteld en ik me open stel. Ik wil ook niet zomaar van iedereen alles weten. Het is trouwens niet zo dat ik stemmen in mijn hoofd hoor op het moment dat ik iets doorkrijg. Het is meer een weten, een gedachte die ik hoor of een beeld dat ik zie. En de kunst is dan om vervolgens de juiste woorden te vinden, om die informatie goed door te geven.

Privé cursus
Uiteindelijk wilde Karin, mijn lerares, mij een privé cursus tarotkaarten leggen geven, omdat ze vond dat ik het in me had. Maar bij de eerste privéles concludeerde ze eigenlijk al dat het niet nodig was, omdat ik het allemaal al beheerste. "Hoezo, niet nodig?", was mijn eerste reactie. "Ik wíl het gewoon!"

Maar ze had wel gelijk... Want normaal leer je dus eerst de kaarten te interpreteren en te leggen en later leer je het orakelen pas. Orakelen is het praten wat je doet terwijl je de kaarten voor je hebt liggen. Een soort brainstorm die je hardop doet. De beelden en informatie komen binnen en het orakelen begint dan vanzelf. Voordat ik weet wat ik wil zeggen, is het al gezegd. Maar dat orakelen kende ik dus al. Karin heeft me uiteindelijk geholpen om dingen te onderscheiden en mezelf meer en meer te ontwikkelen. Daarnaast is het contact dat ik met haar heb zeer waardevol, want bij haar kan ik de dingen kwijt waar ik tegenaan loop. Soms krijg ik namelijk dingen door van mensen uit mijn omgeving, die ik nergens kwijt kan. Belastende informatie waar mensen niet op zitten te wachten en waar ik ook niet goed raad mee weet. Dat kan ik dan met haar delen en dat is erg fijn.

Hoe bepaal jij wat je iemand vertelt?
Sommige dingen vertel ik niet, tenzij er specifiek naar gevraagd wordt. Maar ik kijk altijd naar de persoon die voor me zit. Is hij of zij stabiel genoeg, kan diegene het aan? Gaat iemand er volledig naar leven? Is het zinvol? Het gaat ook om een stukje mensenkennis natuurlijk. Het punt is ook dat sommige mensen mij erop aankijken wanneer ze iets horen wat ze niet willen horen, terwijl ik gewoon een doorgeefluik ben. Daarnaast kan ik het net zo goed een keer fout hebben...

Wanneer ik nare berichten doorkrijg, over mensen die dichtbij me staan, maakt me dat weleens onzeker. Dan wil ik nog weleens twijfelen of ik het wel goed zie of aanvoel. Meestal zoek ik dan naar bevestiging. Dan vraag ik of ik een teken kan krijgen van bovenaf. Laatst kreeg ik een dag twee keer dezelfde naam door op verschillende momenten. Een keer via de radio en een andere keer kwam de naam op een papiertje voorbij. Dan weet ik dat ik goed zit en dan moet ik er alsnog mee om zien te gaan. Ik raad ook niemand aan om te gaan leven naar de dingen die je te horen krijgt in een reading. Je blijft namelijk altijd zélf verantwoordelijk voor de dingen die je doet of laat, voor de keuzes die je maakt in het leven. Jij bent en blijft de baas over jezelf! Je energie kan na een reading zo veranderen, dat dingen toch weer anders kunnen lopen.

Wat is het vreemdste dat je ooit hebt meegemaakt?
Vorig jaar, toen ik op wintersport was met een vriendin, werd ik als het ware uit mijn slaap gerukt en stond er plots iemand bij ons in de slaapkamer. Ik schrok me kapot, ik dacht dat het een inbreker was, maar het bleek een entiteit te zijn! Ik (her)kende hem niet. Mijn vriendin werd niet wakker, waarvoor dank (!). Ik barstte in tranen uit. De man verdween en toen zag ik ineens een vlinder over mij heen vliegen. Even later zag ik de mobiel van mijn vriendin oplichten: ze had een sms-berichtje. Omdat ik verder wilde slapen en niet steeds die lichtflitsen van haar mobiel wilde zien, opende ik haar sms. "Slaap lekker, vlinder..." stond daarin.

Dat is de enige keer dat ik een entiteit heb gezien. Ik hoop dat in de toekomst nog vaker mee te maken, ik wil mezelf graag verder ontwikkelen, ook daarin. Wel zie ik regelmatig energiebollen of energieregen op mijn slaapkamer.

Wat zijn je plannen nu?
In 2008 heb ik dus die cursus afgerond en ik blijf me natuurlijk ontwikkelen. Maar ik ben nu zover dat ik bezig ben een eigen praktijk op te zetten. Het leukste lijkt me om bij mensen thuis of in mijn praktijk met groepjes vriendinnen ofzo te werken. Om dan de kaarten te leggen voor hen. Verder wil ik orakelavonden organiseren en workshops geven en zo heb ik nog wel wat ideeën. Ook wil ik graag contact leggen met dierbaren overledenen om dan leuke, humoristische herinneringen op te halen. Heel vaak willen mensen weten of iemand die overleden is het goed heeft. Maar diegene hééft het goed, als het goed met jou gaat, zo simpel is het. Dus dat vind ik niet zo interessant. Veel leuker is het om herinneringen op te halen en mensen een goed gevoel te geven. Ik houd van humor, er mag gelachen worden wat mij betreft. Graag zelfs!

En dan tot slot... mijn reading!
Natuurlijk heb ik Judith gevraagd om ook voor mij haar kaarten eens te schudden. Ik heb geen specifieke vraag, dus we kijken maar gewoon wat er komt. Ik vind het wel spannend. Leuk spannend, dat wel! Ik mag zelf de kaarten schudden en moet er dan een aantal pakken. Zo gaan we een tijdje door. Ik pak kaarten en Judith orakelt erop los. Later legt ze ook nog engelenkaarten voor me neer.

Zo ziet Judith dat ik momenten heb waarop ik teveel aan het malen ben in gedachten. Iets wat ik zelf absoluut herken. Kleine dipjes, noemt ze het. Ik zou het liefst als een kind willen zijn, beweert Judith, zonder zorgen en verantwoordelijkheid. (Wie niet, schiet er even door me heen...). Maar tegelijkertijd ben ik ook het zonnetje in huis.

Ze ziet ook heel duidelijk dat ik bezig ben met iets, iets waarvoor ik dingen moet aantonen. Ook dat klopt: ik ben bezig met het kopen van een huis en moet daarvoor nogal wat papierwerk verzamelen en overdragen. Ook weet Judith te vertellen dat er binnenkort iets onverwachts, positiefs op mijn pad komt. Er gaat een deur open en het is aan mij om daar wel of niet doorheen te gaan. Ik moet een beslissing nemen. "Je moet het natuurlijk zelf weten, maar ik zou het doen!" zegt Judith vol overtuiging.

Al met al lopen dingen goed. Het komt helemaal in orde met mijn huis. Ik moet de lat niet te hoog leggen voor mezelf en gewoon rustig aan doen en optimistisch blijven. Ik kan ook gerust vertrouwen op mijn intuïtie, volgens Judith. Dat is iets dat ik jaren geleden zelf ook al geconcludeerd heb. En het is prettig te horen dat ik geholpen word van bovenaf.

Natuurlijk heeft Judith ook dingen aangeroerd die ik graag voor mezelf wil houden, omdat ze privé zijn. Maar ik kan je wel zeggen, dat ze regelmatig de spijker op de kop heeft geslagen!

Wil je ook een reading van Judith? Dan kan! Ze vraagt veertig euro per uur en voor ieder kwartier dat het langer duurt, komt er een tientje bij. Momenteel werkt Judith aan een website waar alle informatie op te vinden zal zijn, dus heb nog even geduld...
Maar ze is tot die tijd in ieder geval elke dag tussen 19.00 en 20.00 uur telefonisch te bereiken op het volgende nummer: 06-27396697.