Dit denk je weleens, maar zeg je niet hardop

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Je lijkt zo onschuldig en poeslief. Echt, je zou nog geen vlieg kwaad doen. Maar als mensen jouw weerzinwekkende gedachten konden lezen, dan boekten ze gelijk een enkeltje naar een inrichting voor je. Je bent niet goed bij je hoofd!

Je bent niet de enige gek die er rondloopt en met jou heeft iedereen weleens van die gedachten die je maar beter niet kunt uitspreken. Wat dacht je van de volgende voorbeelden? Ze zouden je voor gek verklaren.


1. Voor de buitenwereld lijk je een gewone forens die op haar trein wacht. Maar al nippend aan je Kiosk-koffie bedenk je hoe het zal voelen om op deze maandagochtend gewoon even iemand van het perron af te duwen.

2. Je vriendin is de aller- aller- allerliefste. Maar je bent stiekem zo blij dat ze weer die ene veel te strakke skinny aan heeft als jullie een avondje uitgaan. Daardoor lijk jij ineens drie kilo lichter. 

3. Je vindt jezelf eigenlijk echt veel te leuk voor je lover. Je bent tien keer knapper, beter in je werk en veel socialer dan die bankhangende, gamende nietsnut. Maar je blijft bescheiden in de naam der liefde.

4. Het is eigenlijk helemaal niet zo gek dat iedereen op de werkvloer over je collega roddelt. Ze is gewoon een keiharde bitch die het met de baas doet. Iedereen weet het, niemand zegt het.

5. De nieuwe liefdesbaby van je vriendin is geboren en eenmaal in het ziekenhuis denk je maar één ding: gadverdamme, wat is dat een intens lelijke baby. Een gedrocht. Een monster. 

6. De lover van je beste vriendin is aardig hoor, maar echt zo niet jouw type. Zeg je. Want diep van binnen verlang je naar woeste seks met hem op een zwoele zomernacht. Met champagne. En aardbeien met slagroom.

7. Vriend hangt al weken depressief op de bank. Zelfs een potje gamen met vrienden trekt hem niet over de streep. Ook al snap je heel goed waarom (want ontslag, hond overleden, etcetera) je wilt het wel tegen hem uitschreeuwen: VERMAN JEZELF EN WEES EEN VENT.

8. De borstvergroting van je collega is echt heel, euhm, natuurlijk. Behalve het feit dat haar borsten uit haar blouseje puilen en alle mannelijke collega's niet van pure geilheid, maar van complete afgrijzing haar nastaren. 

9. Serieus, als je baas langsloopt in zijn strakke pantalon wil je het liefst hem tegen de billen tikken en zeggen wat voor lekker kontje hij wel niet heeft.

10. Je bent op een begrafenis en echt, het is hartstikke erg. Je bent nou niet zozeer blij dat die kennis het leven heeft gelaten, maar tja, gewoon opgelucht dat je geen honderd belletjes, goedbedoelde onverwachte bezoekjes en urenlange monologen over zijn of haar leven meer krijgt. Maar heus, je bent echt wel verdrietig.

11. In de trein spot je hem, maar hem aanspreken durf je niet. Want... je kent hem alleen via Facebook door een gemeenschappelijke vriend en elke avond zit je te kwijlen boven zijn vakantiefoto's van Toscane. Je weet alles over hem, zelfs zijn schoenmaat...

12. Als je in de supermarkt loopt en een heel lief oud vrouwtje voor je waggelt en je er niet langs kan. Dan denk je toch echt op zo'n moment: ouwe tak, loop eens door met die pokkerollator van je.

13. Je zit alleen op dat saaie kantoor voor het geld. Alleen preek je tegen je baas en je collega's dat het werk je zo inspireert en je er nooit meer weg wilt. Yeah, om je dikke salaris niet te verliezen inderdaad.

Welke gedachten komen weleens bij jou op, maar die je no way hardop kunt uitspreken?