8 totaal verkeerd begrepen liedjes

Media door Sabine
Bij het horen van bepaalde liedjes krijgen we het soms helemaal warm of worden we emotioneel. Het lijkt wel of dat ene nummer precies over jouw liefdesleven gaat, maar is dat wel echt zo? Deze nummers zijn totaal verkeerd begrepen. 
 
Summer of 69 – Bryan Adams 
Summer of 69 is een lekker nummer dat gaat over de meest geweldige zomer, tenminste, dat dacht je. Het nummer gaan niet letterlijk over de zomer, maar over een sekspositie: standje 69. In een interview geeft Bryan Adams toe dat 69 een metafoor voor seks is. Ook vertelt de zanger dat het nummer gaat over het bedrijven van de liefde. En jij als kind vroeger maar meebrullen.

 
Like a Virgin – Madonna 
Er zijn heel wat mensen die denken dat Madonna’s Like a Virgin gaat over een maagd die voor het eerst aangeraakt wordt. Alleen dat blijkt niet helemaal waar te zijn. Volgens Billy Steinberg, de schrijver, gaat het over zijn eigen gevoelens. Het nummer omschrijft hoe hij zich voelde nadat hij opnieuw verliefd werd: herboren en alsof hij nooit pijn heeft gevoeld: als een maagd dus. 

 
Ben – Michael Jackson 
Ah gossie, die jonge Michael Jackson die op 14-jarige leeftijd over zijn onvoorwaardelijke vriendschap met Ben zingt. Hoe lief! Alleen blijkt het liedje minder lief dan je denkt. Zijn vriendje Ben blijkt namelijk een rat te zijn. Natuurlijk niet zomaar een rat maar de gang leader van een groep killer rats. Nog een ander leuk feitje over dit nummer: het was helemaal niet de bedoeling dat Michael het nummer zou zingen maar Donny Osmond. 

 
Every Breath You Take - The Police
In eerste instantie klinkt dit nummer van The Police als een dromerig romantisch liedje, maar niets is minder waar. Sting, de zanger van The Police, vertelt dat het nummer gaat over zijn controlerende karakter nadat zijn relatie was beëindigd. Als je beter naar de tekst luistert, komt het nummer inderdaad wel wat stalkerig over: ‘Every step you take, I'll be watching you’. Creepy!

 
Little Richard – Tutti Frutti 
Hoewel Little Richard toch wel ver voor onze tijd was, werd hij net als Elvis gezien als de grondlegger van de rock-‘n- roll. Een van zijn eerste succesvolle nummers was Tutti Frutti: een vrolijk swingend rock nummer. Maar waar het nummer eigenlijk over bleek te gaan was anale seks! De tekst ‘If it don't fit, don't force it. You can grease it, make it easy’ was eerst in het nummer verwerkt, maar werd later veranderd.  

 
In the Air Tonight – Phil Collins 
Een van de meest gehoorde geruchten over dit nummer is dat Phil getuige was geweest van iemand die stierf door verdrinking, terwijl hij hem had kunnen redden. Maar daar gaat het nummer helemaal niet over, het gaat namelijk over… helemaal niets. In een interview vertelt Phil dat hij zelf geen idee heeft waar het over gaat. Euh... oké.

 
Harder to Breathe – Maroon 5 
Het debuutalbum van Maroon 5, Songs About Jane, bevat alleen maar nummers die gaan over Jane, de ex-vriendin van zanger Adam Levigne. Tenminste, dat was de bedoeling. Op het moment dat de band aan het album werkte, hamerde het label erop dat er nog een nummer moest komen. Adam was pissig dat het label zoveel druk op ze uitoefende en flanste het nummer Harder to Breathe in elkaar. Het nummer gaat dus helemaal niet over Jane, maar bekritiseert de muziekindustrie.  

 
Hotel California – Eagles 
Door de songtekst (They stab it with their steely knives, but they just can't kill the beast), dachten veel mensen dat het populaire nummer van de Eagles ging over het aanbidden van Satan. Maar het nummer heeft niets te maken met de duivel. De Eagles hebben verklaard dat ze zich met het nummer wilden uitspreken over de hebzucht van de muziekindustrie in de jaren ’70. 
 

 
Welke betekenis kwam voor jou als een complete verrassing? 
Bron: 1,2,3,4