Boek: De aarde roept.

Met De aarde roept laat Gerwine Wuring zien en hoe je weer in contact met de natuur kunt komen om te ervaren wat dit voor je betekent. De natuur geeft wijze levenslessen en deze onuitputtelijke bron van heling en inzicht staat voor iedereen ter beschikking. In het boek geeft Gerwine Wuring een vijfstappenplan om in contact te komen met de natuur.

Stap 1: Aarden en gronden
Stap 2: Openen en gewaarworden
Stap 3: Uitwisselen en inzien
Stap 4: Afronden en bedanken
Stap 5 : Afsluiten en doorgaan

De stappen geven veel oefeningen die je kunt doen: visualiseren, werken met symbolen, de kracht van verhalen, voelen van energie en zelfs het ontmoeten van natuurwezens. De vele kleurige natuurfoto's maken dat het boek een prettige uitstraling heeft en een stukje rust en inspiratie geeft. De zintuigen worden geprikkeld en dat is volgens de schrijfster ook de bedoeling. De natuur opent ons en we kunnen de dagelijkse gespannenheid loslaten.

Om je alvast in de sfeer van het boek te brengen, geven we je hierbij een oefening uit het boek.

Maak je eigen cirkel
Plaats steentjes of (afhankelijk van het seizoen) paaseitjes of kerstkransjes in een grote cirkel. Geef elke windrichting een eigen symbool, waarbij je ook verwijzingen of associaties kunt maken met de jaargetijden of elementen. Bijvoorbeeld met stenen voor de aarde in het noorden, water voor de herfst, bloemen in het zuiden en wierook bij de lucht in het oosten. Laat je eigen gevoel spreken: welke symbolen en associaties maak jij bij elke richting van de cirkel?

De aarde roept is een uitnodiging waar je niet omheen kan.

De aarde roept
De aarde roept
Gerwine Wuring