Tessa Koop over zelfkennis

Lezerstip

: Als jij dit leest en misschien denkt dat ik een kortsluiting tussen de oren heb meegemaakt, zou je best eens gelijk kunnen hebben.. Even serieus, probeer alsjeblieft mijn verhaal met een open-mind te blijven lezen en voel bij jezelf of je iets in dit verhaal herkent. Zo niet, laat het dan gewoon los, ZONDER OORDEEL, want daar heeft iedereen baat bij. Jijzelf niet in de laatste plaats!

Tessa Koop

“Komt het misschien omdat er mensen zullen zijn die je onderuit zullen halen en je bang bent om jezelf te kwetsbaar op te stellen,” vraagt Danny Ghoos van FourthSence mij begripvol als ik hem vertel dat ik mijn lezing op 11 oktober in Hulst bij het Open Your Mind Symposium wil afzeggen.

Nee, dat is het niet. Hoewel ik een paar maanden geleden wel door die fase heen ben gegaan: leren lak te hebben aan wat anderen vinden van het feit dat ik me bezighoud met het UFO-fenomeen en buitenaards leven. Ook heeft het niet met plankenkoorts te maken of dat ik er met mijn pet naar gooi.

Van denken naar voelen

Het heeft alles te maken met wat ik altijd dacht te zijn en wat ik nu voel te zijn. Het blijken toch 2 verschillende dingen. Dat moet ik even uitleggen, en als je je hart opent dan snap je dit. Als je alleen vanuit je verstand beredeneert, dan vind je dit een wazig verhaal. Dat snap ik hoor. Ikzelf moet ook nog helemaal wennen aan de nieuwe wetten en regels die horen bij het ‘leven vanuit je hart’.

In zekere zin verandert er niets: ik heb van kinds af aan al het gevoel dat ik hier ben om een speciale reden. Na jaren zoeken is me dat nu eindelijk duidelijk geworden. Ik ben journalist geworden om mensen te informeren en te inspireren over buitenaards leven, wat er voor onverklaarbare zaken door de lucht vliegen en dat de tijd waar we nu in leven ons de ultieme kans biedt ons bewustzijn te verruimen.


“Ik ben journalist geworden om mensen te informeren en te inspireren over buitenaards leven, wat er voor onverklaarbare zaken door de lucht vliegen en dat de tijd waar we nu in leven ons de ultieme kans biedt ons bewustzijn te verruimen.”

Doen, doen en nog eens doen

Maar ook ik ben in deze (prestatie)maatschappij opgegroeid en ik heb vooral geleerd, dat als je dingen wilt bereiken, je er heel veel voor moet doen. Dus toen in 2006 voor mij eindelijk grotendeels de puzzelstukjes in elkaar vielen en ik wist wat ik het liefst wilde, ben ik daar heel veel voor gaan doen, vanuit mijn hoofd. Daar is niks mis mee.

Ik heb er veel van geleerd en dankzij dat doen, doen en nog eens doen is bijvoorbeeld onze website in de lucht gekomen. Maar ik had ook het gevoel dat ik ‘iets met televisie ging doen’, ‘de wereld over zou gaan om bijzondere mensen te interviewen’, boeken zou schrijven, lezingen geven. Etc. De wereld moest en zou van me horen, want mijn boodschap is de moeite waard. En ik voelde (en voel) me verantwoordelijk & geroepen om mijn kennis te delen met anderen.


“Het is zo een sterk gevoel in mij dat wij onmogelijk alleen zijn in dit heelal en mijn gevoel zegt ook dat het heel belangrijk is als de wereld hier meer over gaat begrijpen. Ook had ik het gevoel dat het ‘goed volk’ was. Dat ze ons willen assisteren bij de tijd waar we nu inzitten maar ook hulp bieden bij daar waar we naartoe gaan.”


Heimwee
Parallel aan dat avontuur begon mijn innerlijke reis. En nu merk ik dat wat ik altijd dacht te willen, heel anders vorm krijgt. Nog mooier dan ik ooit heb kunnen bedenken. Voor mijn werk had ik allerlei mensen geïnterviewd met bijzondere gaven en mensen die zeiden met buitenaards leven in contact te staan en dat wilde ik ook wel eens mee gaan maken!

Het is zo een sterk gevoel in mij dat wij onmogelijk alleen zijn in dit heelal en mijn gevoel zegt ook dat het heel belangrijk is als de wereld hier meer over gaat begrijpen. Ook had ik het gevoel dat het ‘goed volk’ was. Dat ze ons willen assisteren bij de tijd waar we nu inzitten maar ook hulp bieden bij daar waar we naartoe gaan. Noem het een nieuwe wereld van vrede, vreugde en overvloed. Een wereld waar ik als kind al heimwee naar had maar die zo ver weg leek....

Loslaten = krijgen

Maar ja; hoe krijg je ‘contact’ of hoe krijg je spirituele ervaringen of hoe leer je de ultieme waarheid kennen? Door te presteren? Geduld heb ik amper en ik was gewend dat als ik iets wilde dan kocht ik het in de winkel, ging er heel hard voor leren of wat dan ook. Maar ik merkte dat als ik mijn eigen spirituele gaven (had ik die wel?) wilde ontwikkelen, ik vooral moest leren om minder te doen en meer te zijn. Loslaten = krijgen. Precies het omgekeerde van wat ik altijd hard geleerd. Nou ik kan je vertellen, dat is één van de moeilijkste dingen!

Het klinkt relaxed: minder doen, loslaten maar het is een zware weg van zelfonderzoek, je eigen rotzooi opruimen, levenservaring opdoen, voelen, vallen en weer opstaan. Hard werken dus. Niet omdat je nieuwe dingen moet leren, maar omdat je vooral veel mag afleren, zodat je je weer kunt gaan herinneren wie je echt bent en wat je capaciteiten zijn en welke miljoenen mogelijkheden en wonderbaarlijke kansen je tot je beschikking hebt...

Meer lezen? Kijk op www.wanttoknow.nl