Steps gooit het roer om

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Steps bestaat dit jaar alweer dertig jaar, een feit dat niet onopgemerkt voorbij gaat! Met de recente opening van de Concept Store in Utrecht geeft Steps het startschot voor de restyling van al haar winkels. Deze veranderingen volgen op de vernieuwingen die al sinds een tijdje in de collecties worden doorgevoerd. De collecties zijn gebaseerd op de concepten Beauty en Confidence, die ook voor het interieur van de winkels als uitgangspunt dienen. Daardoor hebben winkel en koopwaar nu meer dezelfde uitstraling.

De Steps-winkel aan de Oudegracht in Utrecht is in acht weken verbouwd. De achterliggende gedachte was het creëren van een prettige winkelomgeving, waardoor de collectie ook beter tot haar recht zou komen. De concepten Beauty en Confidence komen in het interieur tot uiting door het gebruik van contrast in kleuren en materialen. Warme tegenover koude kleuren, glans tegenover mat en zachte tegenover harde materialen (zoals hout versus roestvrij staal) brengen de winkel tot leven.


De nieuwe collecties van Steps zijn completer, verrassender en dynamischer. Ze combineren Noord-Europese zakelijkheid met mediterrane vrouwelijkheid. De collecties bieden zowel sierlijke jurken in opvallende kleuren en dessins als elegante, mooi gesneden pakken en broeken. Een breed assortiment dus, samengesteld uit mode voor het dagelijks leven, avondkleding en zakelijke mode. Er zijn diverse outfits voor verschillende momenten, maar altijd tegen een aantrekkelijke prijs.

Kenmerkend voor de dagelijkse mode van de Steps Collection is dat deze snel wisselt. Zes keer per seizoen, twaalf keer per jaar, biedt de collectie verschillende trends en wisselende kleurbeelden. Daardoor blijft ze actueel en dynamisch. Daarnaast is er de exclusieve, feestelijke Styles by Steps-lijn en de elegante, zakelijke Steps Suits You-lijn. Styles by Steps, met als motto Affordable Luxury, is eigenzinnig, feestelijk en minder sterk aan mode onderhevig. De gebruikte kleuren zijn vrij neutraal. Steps Suits You biedt pakken en blouses met een vrouwelijk karakter.

De Concept Store in Utrecht dient als voorbeeld voor de landelijke restyling van alle Steps-winkels. Binnenkort wordt de tweede Concept Store in Apeldoorn geopend. Zie voor meer informatie over de najaars- en wintercollectie van Steps: Najaarskleuren en nieuwe vormen in Steps-collectie.