Najaarskleuren en nieuwe vormen in Steps-collectie

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De Fall & Winter-collectie 2007/2008 van de Nederlandse modeketen Steps brengt nieuwe vormen en elegante ontwerpen. Het is een vrouwelijke collectie, waarin de dessins worden versterkt door de materiaalkeuze. Het silhouet is soms strak en aansluitend, dan weer ruim en volumineus. De collectie bestaat uit drie thema's: New Smart, Urban Fox en Cool Autumn. De New Smart-lijn ligt nu in de winkels; de andere twee thema's zullen in oktober en november binnenkomen.

Afbeelding verwijderd door redactie

New Smart

Het New Smart-thema biedt kleding met een moderne look. Het beeld wordt bepaald door nieuwe vormen, grafische prints en weinig details. Verder spelen de minirok en mini-jurk (die ook als tuniek te dragen is) een grote rol. Er is veel gebruik gemaakt van satijn en andere glanzende materialen. Er zijn poncho's in gebreide stof en van tweed. De jasjes en colberts hebben verschillende mouwlengtes, wijd uitlopende mouwen of pofmouwen. De kleuren die worden gebruikt in de New Smart-lijn zijn basistinten zoals grijs, antraciet, zwart en gebroken wit, in combinatie met een opvallende kleur zoals kobaltblauw, gifgroen of felgeel.


Urban Fox
Urban Fox

is lekker stoer en vol van grafische dessins, die doen denken aan kubistische schilderijen. In wollen rokken en korte jasjes wordt vaak een ruitmotief gebruikt. De vormen zijn scherper en rechter dan in de New Smart-lijn. Lange truien en tunieken boven rechte broeken geven je outfit een mannelijk tintje. Sportieve details zoals ritsen worden op vernieuwende wijze verwerkt in de kleding. Er zijn twee kleurgroepen binnen het Urban Fox-thema: enerzijds grijstinten, zwart en twee nieuwe blauwtinten, anderzijds donkergrijs en zwart met rode, donkerrode en leverbruine accenten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Cool Autumn

Ook de Cool Autumn-lijn heeft iets mannelijks door de driedelige pakken, tweedhoedjes, stropdassen en lange truien. Maar satijnen blouses, strikcolletjes en hele hoge laarzen geven juist weer een ultravrouwelijke twist aan dit thema. Grote, opvallende ruiten komen hier ook terug. Het Cool Autumn-thema zit vol met warme herfstkleuren: paarstinten, mosgroen en kerrie- en brick-tinten gecombineerd met donkerbruin en zwart. Zo weet je zeker dat je wat kleur aan die grauwe herfstdagen geeft!

Zie voor meer informatie de website: www.steps.nl.