'Moeder kookt beter dan partner'

De maatschappij door Redactie Ze.nl
?Heerlijk schat, maar mijn moeder kookt het toch veel beter?? Op zo?n moment kun je natuurlijk wel door de grond zakken! Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de mannen vindt dat hun moeder beter kookt dan hun partner. 

Iedere dag sta je weer in de keuken je uit te sloven om een heerlijke maaltijd te maken voor het hele gezin. Iedereen vindt het lekker, behalve één persoon: je lieftallige man. Want nee, hij vindt zijn moeder de beste kokkin op aarde. En al ga je zelfs meerdere keren op kookles bij zijn moeder, het maakt niets uit! 

Uit Brits onderzoek van televisiezender Food Network UK onder 2000 mannen is gebleken dat ruim 55% liever een maaltijd eet die door zijn moeder is gemaakt dan door hun partner.

De helft van de mannen eist zelfs dat zijn partner hetzelfde soort eten op tafel zet als hij gewend was te krijgen bij zijn moeder. Een kwart gaat soms zelfs nog stiekem bij hun moeder eten, zonder dat hun partner het weet. ?Mannen zijn erg gehecht aan het voedsel dat ze kregen toen ze opgroeiden. Niets kan wat hen betreft de kookkunsten van hun moeder overtreffen?, aldus de leider van het onderzoek.

Drie op de vier mannen heeft in het verleden al eens ruzie gehad met zijn partner, omdat hij klaagde over het eten. Ruim 30% vindt dat zijn moeder meer tijd en aandacht in het koken steekt en vindt dat zijn partner te vaak een kant-en-klare maaltijd op tafel zet. 

Heb jij je schoonmoeder weleens om culinair advies gevraagd?