De moderne vrouw

Lifestyle door Verena

Vroeger was het makkelijk. Het enige wat wij vrouwen moesten weten was: hoe we de perfecte gastvrouw uit moesten hangen, hoe we onze man moesten behagen en hoe we een kind moesten opvoeden. Tegenwoordig is dit wel anders!

Wij, de vrouwen uit de 21ste eeuw zijn: moeder, dochter, geliefde, gezinsvrouw, zakenvrouw en alles ertussenin. Multitasking. Een woord wat zeker voorkomt in het woordenboek van de moderne vrouw. Want we vliegen als kip zonder kop van de crèche naar het werk, van het werk naar de supermarkt en van de supermarkt naar de voetbal- en hockeytraining en tussendoor spenderen we ook nog wat tijd in de beautywasstraat. Want ja, we leven nu eenmaal in een wereld waarin we streng beoordeeld worden op ons uiterlijk. We föhnen, we stijlen, we krullen, we epileren, we plukken, we harsen, we scheren, we lakken en we plamuren wat af. Want we moeten mooi, jong en hip blijven. We sporten, we lezen en we moeten carrière maken om ons zelf te bewijzen. En daarnaast moeten we over van alles op de hoogte blijven, zoals: wie gaat met wie? Maar we mogen niet zeuren en moeten dankbaar zijn voor wat we hebben: een geweldige baan, super kinderen, een fantastische man, een mooi huis en een druk sociaal leven.

?Vrouwen runnen hun leven als het runnen van een eigen bedrijf met te weinig personeel!?

En daar zijn we ook zeker dankbaar voor! En klagen doen we zelden, want wij vrouwen beschikken over een bijzondere eigenschap: zelfopofferingsgezindheid. We vinden het niet erg onszelf op te offeren en klaar te staan voor anderen. Maar dit wordt op voorhand al verwacht en hier ergeren wij ons aan.

Ik hoor al die mannen al denken: ?Jullie wilde dit toch: rechten en onafhankelijk zijn. Dan moet je ook niet klagen.? Daar gaat het niet om. Het gaat om respect, al is het maar een beetje zo af en toe. Vrouwen runnen hun leven als het runnen van een eigen bedrijf met te weinig personeel. En daar mag af en toe best meer aandacht en respect voor komen. Ik vraag me af hoe de mannen in topfuncties het zouden overleven als ze een week lang de taken van de vrouw over zouden nemen zonder hun lieftallige secretaresse die alles voor ze regelt. Ik denk dat ze bezwijken onder de druk!