Vrouwen doen huishoudelijke klussen van man vaak over

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Mannen en huishouden? Dat gaat -vaak- niet samen! Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld drie uur per week bezig zijn met het overdoen van huishoudelijke klussen die hun man volgens hen niet goed heeft gedaan.

Waarschijnlijk herken je dit wel: je vraagt voordat je naar werk gaat of je man vandaag even wil stofzuigen en strijken. Wanneer je thuiskomt zie je dat er nog overal kruimels liggen en je mooie shirtjes hebben meer kreukels dan toen ze uit de was kwamen. Thanks a lot! Vervolgens staan wij alsnog zelf te stofzuigen en te strijken.

Uit Engels onderzoek onder 2000 vrouwen is gebleken dat de vrouwen vooral ontevreden zijn over hoe hun mannen stofzuigen, de was doen en afwassen. Ook blinken mannen niet uit in het opmaken van het bed, het opschudden van de kussens op de bank en het schoonmaken van het aanrecht.

Volgens 20% van de vrouwen hebben mannen totaal niet door dat ze de huishoudelijke klussen zo slecht uitvoeren. De helft van de vrouwen durft haar vent daarover niet aan te spreken, omdat ze bang zijn om hem te kwetsen.

Toch zijn er ook nog een paar positieve puntjes: tweederde van de vrouwen vindt dat hun man oprecht probeert zijn best doen in het huishouden. Over de taakverdeling in het huishouden zijn de ladies ook te spreken. In ruim 40% van de huishoudens besteedt de vrouw evenveel tijd aan het huishouden als de man. Deze rolverdeling was vroeger wel anders, dus dan af en toe maar een extra keertje stofzuigen...

Herken jij dit?