Vrouwen bepalen wat mannen dragen

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Vraagt jouw man ook elke ochtend om kledingadvies? Dan is hij duidelijk niet de enige! Uit Engels onderzoek is gebleken dat ruim tweederde van de mannen elke dag hun outfit laat uitkiezen door hun lieftallige vrouw.

"Schaaaaaaat! Zal ik vandaag een wit shirt aantrekken of toch maar die blauwe? En welke schoenen? Die nette of m?n oude gympen?" Alsof we iedere ochtend nog niet druk genoeg zijn met het verzorgen van onszelf, het aankleden van onze kinderen, vraagt onze man ook nog eens om hulp!

Uit Engels onderzoek onder 1000 mannen tussen de achttien en zestig jaar is gebleken dat tweederde van de mannen hun outfit door een vrouw laat uitkiezen. En bij advies alleen blijft het niet, de helft van de mannen wordt zelfs geholpen met bijvoorbeeld het strikken van een stropdas of veters.


Niet alleen de partner moet kledingadvies aan de mannen geven, ook moeders en schoonmoeders worden erbij betrokken! Ruim 30% draagt kleding die door zijn moeder is gekocht en ongeveer 15% loopt in een outfit die hun schoonmoeder uitgekozen heeft.

Ondanks alle hulp en advies, geeft toch nog 20% van de mannen toe dat hij zijn kledingstijl wil veranderen en ruim 7% schaamt zich zelfs voor zijn eigen garderobe. De woordvoerder van Style Pilot zegt hierover: "Mannen laten ze zich graag adviseren door de vrouwen in hun leven. Dat vinden ze gemakkelijk en daardoor hoeven ze zelf niet over kleding na te denken.?

Geef jij je man vaak kledingadvies?