Bordjesmensen

Columns door Inez
?Pas op! Loslopende kater!? staat er op een bordje achter het raam van mijn nieuwe overburen. Direct werd ik benieuwd naar de overburen zelf. Flauwe humor kan ik wel waarderen, maar ?lollige? bordjes gaan me echt te ver.

De kater in kwestie is inmiddels 16 jaar oud en vertoont kale plekken in zijn mat geworden zwarte vacht. De zwarte vacht heeft hem de naam Blacky opgeleverd. Ik vermoed, dat mensen die hun zwarte kater Blacky noemen, inderdaad de mensen zijn met lollige bordjes. Snowey, het aangenomen witharige zusje van Blacky, is enige jaren geleden overleden en daar heeft de overbuurvrouw nog iedere dag last van. Ik ook: aangezien mijn kat zijn tijd doorbrengt op mijn vensterbank staat mijn overbuurvrouw meerdere malen per dag ongegeneerd naar binnen te kijken. ?Het is gewoon éng zoals hij op Snowey lijkt?, heeft ze enige honderden keren herhaald.


Gisteren stond ik op de A9 in de file achter een oude rode Golf waarin op de achterruit het bordje 'Baby on board' hing. De afgebeelde baby keek boos en had een Superman-pak aan. Ik vroeg me af of de bestuurder in de winkel had gestaan, het bord had zien hangen, stuk ging van het lachen om vervolgens het niet te kunnen laten tot aankoop over te gaan. Ik vrees het.

Na ongeveer twee uur in deze file vastgestaan te hebben, achter de rode Golf met booskijkende baby, reed ik mijn stad binnen. Ik passeerde wat winkels waar op het raam van de groenteman een bord hing met de tekst: '50 jaar geleden heeft deze Abraham zijn luier volgescheten', met onder deze tekst een foto van de jarige. Ik vroeg me af of de jarige dit zou kunnen waarderen. In zijn geval zou ik het direct weggehaald hebben en alle banden verbreken met diegene die dit bord had opgehangen.


Misschien kwam het door de lange file, misschien kwam het door de lange werkdag, maar ineens irriteerde ik me mateloos aan mensen met een bordje. Thuis aangekomen parkeerde ik de auto en viel mijn oog direct op het grote doek aan het huis van een net bevallen buurtgenote: 'Hoera! Het is hem gelukt! Sam is op zijn verjaardag geboren!' Zucht.

Lieve vrienden, familie en andere dierbaren. Mochten jullie ooit de behoefte hebben een geestig bordje voor mij op te hangen, te kopen of te maken: laat deze tekst een waarschuwing zijn.

Houd jij van bordjes of word je er ook gek van?