Waarom het zó fijn is om een vrouw te zijn

Lifestyle door Mariëlle
Wat zijn we toch onwijs gezegend met het vrouw zijn. Je zou maar een man zijn! Nou, ons niet gezien. Dan mis je echt wat in je leven. We zijn echt nergens als we onze charmes niet in de strijd kunnen gooien. Wat moeten we dan?

Geld vergeten in de club? Geen probleem! Als vrouw hoef je echt geen geld op zak te hebben als je gaat clubben. Een knipoog is vaak al genoeg. Puistjes en wallen zijn zo weggewerkt met make-up en rimpels kun je tegenwoordig ook verhelpen. Ben je niet tevreden met je lengte? Dan trek je toch gewoon hakken aan. Jeetjemiena, wat is het toch heerlijk om een vrouw te zijn. Er zijn zoveel redenen waarom we liever vrouw zijn dan een man.


1. We hebben borsten en daar is menig man jaloers op.

2. We kunnen meer flikken. Waar een vrouw een grote mond kan hebben om haar zin door te drijven, heeft een man meteen ruzie als hij hetzelfde doet.

3. MAKE-UP. We kunnen onszelf mooier maken met het magische goedje dat make-up heet.

4. Je kunt jezelf groter (hoger) maken met hakken.

5. Je kunt er stijlvol uitzien, zonder meteen op hetzelfde geslacht te hoeven vallen.

6. Je kunt een avondje stappen zonder ook maar een cent uit te geven. Is misschien niet de ambitie van elke vrouw, maar het kan wel.


7. Je bent nooit alleen. Zelfs op het toilet niet. Vrouwen gaan altijd samen naar het toilet.

8. We hebben minder drank nodig en geven daardoor minder geld uit tijdens het uitgaan.

9. Kleren voor vrouwen zijn over het algemeen betaalbaarder. En veel vrouwen kunnen op de kinderafdeling shoppen. Dat zien we mannen nog niet zo snel doen.

10. Er is niks mis mee om als vrouw in janken uit te barsten bij een film.

11. Elke verkeerde actie van jouw kant kun je afschuiven op je ongesteldheid.

12. Elke vreetbui kun je afschuiven op je ongesteldheid.

13. Als het snikheet is hoef je jezelf nooit op te sluiten in een pak. Jij loopt er in een rok nog steeds netjes bij.

14. Op festivals zijn vaak meer vrouwentoiletten dan mannentoiletten. En te-recht. Mannen hebben namelijk ook al piskruisen.


15. Vroeger was het altijd ‘men grow old and girls grow old.’ Met alle verzorgingsproducten van tegenwoordig zijn wij in de mogelijk om er langer knapper uit te zien en zijn vrouwen degene die knapper worden met de jaren in plaats van mannen.

16. We kunnen zorgeloos op het strand hangen (afgezien van de zorgen over onze persoonlijke drilpudding ter hoogte van onze heupen) wanneer wij opgewonden worden van één of ander godsgeschenk dat voorbij dartelt, kunnen we een pokerface opzetten en niemand die met onze opwinding in het gezicht geslagen wordt.

17. Vrouwen worden sneller geholpen aan de bar.

18. We kunnen altijd de garderobe van onze vriend plunderen. Andersom wordt dat lastiger.

19. De bus wacht voor je. Meestal dan.

20. Je kunt nog eens een potje breken als je maar lief kijkt.

21. Je hoeft nooit zware dingen te tillen, want dat is mannenwerk.

22. Vrouwen kunnen zich makkelijker mengen in de vriendengroep van hun vriend dan hun vriend in de vriendinnengroep van de vrouw.

23. We kunnen ons de hele dag vermaken met (window)shoppen.

24. Inkopper: we kunnen meerdere dingen tegelijk.

25. Je hebt een grotere aantrekkingskracht op kinderen en dieren. Vanwege je stem. En vanwege de natuurlijke, moederlijke aantrekkingskracht.

Vind jij het ook zo fijn om vrouw te zijn?