?Mensen die veel shoppen zijn ongelukkig?

Mensen die vaak nieuwe kleding of gadgets kopen zijn ongelukkiger dan mensen die hun geld spenderen aan etentjes en reizen met vrienden of hun partner. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek.
 
Wetenschappers van de San Francisco State University hebben maar liefst tienduizend mensen over hun koopgedrag en persoonlijkheid geïnterviewd. De meeste van de ondervraagden dachten dat veel bezittingen hen gelukkig zouden maken, maar dit blijkt niet uit de resultaten van het onderzoek.
 

De deelnemers die namelijk hun geld spenderen aan reizen en etentjes blijken beter in het aangaan van nieuwe contacten en hebben vaak een leuker sociaal leven. Dit heeft een positieve invloed op hun geluksbeleving. Daarbij voelen ze zich mentaal vaak beter dan de personen die hun geld hoofdzakelijk aan materiële zaken uitgeven.
 
Volgens de wetenschappers is dit eenvoudig te verklaren. ?Ervaringen geven je het gevoel dat je leeft?, zegt onderzoeker Ryan Howell in Daily Mail. ?Niet alleen op het moment zelf, maar ook nog jaren erna maken ze je gelukkig. Een hippe gadget of een nieuw kledingstuk maakt je maar heel even blij.?

Waar word jij gelukkiger van: nieuwe kleding en spullen of plezier maken met vriendinnen?