In nood krijgen we steun van slechts 5 vrienden

De maatschappij door Redactie Ze.nl
We mogen dan wel honderden vrienden op Facebook of Twitter hebben, maar uit Brits onderzoek blijkt dat wanneer we in een crisis zitten, we maar op steun van ongeveer vijf vrienden kunnen rekenen. Wie zijn je echte vrienden..?

Bijna twee derde (64%) van de geënquêteerde mensen heeft het gevoel dat ze een goede groep vrienden en/of vriendinnen heeft van vijf personen of minder. Bijna de helft (42%) zegt dat slecht één tiende van hun vrienden op websites als Facebook echt vrienden zijn, blijkt uit Brits onderzoek onder 2.045 internetgebruikers. Ook zegt 61% dat ze minder dan één vijfde van zijn of haar online vrienden zou bellen voor advies of steun in moeilijke tijden.


Koester je vrienden

Het onderzoek was uitgevoerd in dienst van juweliersmerk Links of London, dat zijn Circle of 5-campagne lanceert om mensen aan te moedigen om hun beste vrienden en vriendinnen te koesteren.

Paralympisch fietser Sarah Storey - die het gezicht is van de campagne - zegt hierover tegen The Telegraph: Elk succesvol persoon heeft mensen nodig die achter hem of haar staan om diegene te steunen. Ik zou niet weten waar ik zou zijn zonder mijn vrienden, man, trainers en ouders. Ze pushen me om net dat beetje extra te geven, ze inspireren me en helpen me om te ontsnappen aan alles als ik dat nodig heb. Zonder hen zou ik zeker weten niet zoveel medailles hebben gewonnen."

Hoeveel echte vrienden en/of vriendinnen heb jij..?