?Ben je afgevallen?? meest gewaardeerde compliment


?Ach, wat heb je een prachtig lijntje! Ben je afgevallen?? Yes, vrouwen horen altijd graag dat ze slank zijn. Het compliment wat zij het liefste horen gaat dan ook vaak over hun gewicht. Dit is uit Engels onderzoek gebleken.

Je dag kan niet meer stuk wanneer je op een feestje een compliment krijgt over je goed uitziende lichaam. Uit Engels onderzoek van onder 2000 mensen is gebleken dat ruim 43% van de vrouwen zich gevleid voelen wanneer mannen opmerken dat ze er slanker uitzien dan voorheen.


Een compliment over een prachtige glimlach staat op de tweede plaats: vier op de tien vrouwen horen dat graag. Ook complimenten zoals ?Wat zit je haar leuk?, ?Wat ruik je lekker? en ?Wat heb je mooie ogen? worden ook zeer gewaardeerd en zijn voor een vrouw altijd fijn om te horen.

Minder succesvol zijn opmerkingen over hoe ziek of moe ze eruit zien. Ook de mededeling dat een vrouw op één van haar ouders lijkt valt meestal niet in goede aarde. De meest rampzalige opmerkingen zijn: ?Je ziet er beter uit dan ik had verwacht?, ?Je bent niet zo dom als je eruit ziet? of ?Je lijkt wel wat aangekomen, klopt dat??. Deze opmerkingen worden door een vrouw zeker niet gewaardeerd.

De meeste mannen zijn voorzichtig met het geven van complimentjes aan vrouwen. Ze zijn vooral bang dat ze verkeerd vallen. Toch mogen mannen vaker een lieve opmerking maken, want ongeveer 40% van de vrouwen krijgt het liefste een compliment van hun manlief!

Wat is het leukste compliment dat jij ooit hebt gekregen?