De verschillende typen vriendinnen

Psyche & spiritualiteit door Karin
Vriendinnen heb je er in allerlei soorten en maten. En omdat wij graag in hokjes denken, hebben we de verschillende type vriendinnen voor je op een rijtje gezet. Herken jij je verschillende vriendinnen hierin..?

De stapvriendin

Met deze vriendin deel je eigenlijk helemaal niets, behalve dat jullie allebei single zijn en daarom wekelijks met elkaar de kroeg induiken om mannen te versieren. Jullie hebben beiden (alleen maar) gesettelde vriendinnen en dus hebben jullie een ongeschreven pact gesloten: jullie ?gebruiken? elkaar om op zaterdagavond niet alleen op de bank te zitten, maar mannen te versieren en lol te maken. Vaak zijn dit soort vriendschappen niet heel erg diepgaand en zijn ze snel over wanneer één van de twee een leuke kerel aan de haak heeft geslagen?


De uithuilvriendin

Zij is geen vriendin waarmee je nachtenlang doorhaalt of continu in een deuk ligt. Maar zij begrijpt jou, en jij haar. Ze is de eerste die je belt als je relatie verbroken is of als er iets anders heftigs in je leven gebeurt. Ze stuurt je altijd een sms?je voor een belangrijk sollicitatiegesprek en is de eerste die vraagt hoe het ging. Altijd fijn om een vriendin te hebben die voor je klaarstaat, koester haar dan ook en wees er ook voor haar!

De lachvriendin
Jullie hebben dezelfde humor en kunnen een hele avond om iets heel flauws in een deuk liggen. Waar anderen niet snappen dat jullie in een lachstuip schieten, komen jullie niet meer bij. Heerlijk zo?n vriendin: als je je even niet zo goed voelt kunnen jullie samen relativeren en er grappen om maken. Bij haar vergeet je de tijd compleet en kun je je uren vermaken. Fijn! Maar hopelijk is ze er ook voor je als je écht even niets te lachen hebt in je leven.


De goede gesprekkenvriendin

Jullie kunnen diepe gesprekken voeren over relaties, gevoelens en het leven. Zo?n klik als je met haar hebt, heb je niet snel met andere meiden. Je weet dat als jij begint met: "Maar heb jij dat ook als iemand dit zegt, dat je dan..?", dat zij meteen: "Jaaaa precies!" zegt. Een fijne vriendin waarbij je je altijd op je gemak voelt doordat jullie alles aan elkaar kunnen vertellen: ze vindt niks raar omdat ze zelf met precies dezelfde issues worstelt.

De allround vriendin
In haar vind je alles wat je zoekt in een vriendin. Je kunt met haar uitgaan, lachen, huilen, praten, lol maken en fijne gesprekken voeren. Let wel op: dit type is zeer zeldzaam. Dus je bent one lucky girl als je zo?n vriendin vindt en voor het leven behoudt!

Herken jij jouw vriendinnen in bovenstaande types? En hoe belangrijk is vriendschap voor jou?