Seks & relaties / Seks
Seks

?Vrouwen hebben beste seks op hun 28ste?

Vrouwen hebben de beste seks van hun leven wanneer ze 28 jaar oud zijn. Mannen moeten ietsjes langer wachten op dit spetterende hoogtepunt: zij beleven hun piek zo?n vijf jaar later. Dit is gebleken uit Brits onderzoek.

Ben je onder de 28 jaar? Lucky you! Dan gaat je seksleven er de komende tijd alleen maar op vooruit! Uit Brits onderzoek onder ruim 1200 deelnemers is namelijk gebleken dat vrouwen op hun 28ste en mannen op hun 33ste de seks van hun leven hebben, zo meldt Daily Mail.

Zowel mannen als vrouwen hebben op jongere leeftijd meer seks dan op latere leeftijd. Zo hebben vrouwen de meeste seks wanneer ze 25 jaar zijn en mannen wanneer ze de leeftijd van 29 hebben bereikt. Maar dit zegt dus niets over de kwaliteit van de seks: dat hoogtepunt is gemiddeld vier jaar later.


?Zoals bij de meeste dingen wordt seks beter door het vaak te doen en te oefenen. Bij mannen duurt het bijvoorbeeld even voor ze hun orgasme onder controle hebben en het vrouwenlichaam begrijpen", aldus de Britse seksexpert Tracey Cox.

Verder laat Tracey weten: "Seks wordt beter wanneer je het lichaam van je partner goed kent en weet wat hij of zij lekker vindt. De meeste seks heb je wanneer je net begint met een relatie. De beste seks komt als beide partners elkaars lichaam helemaal kennen.? Dus ben je onder de 28 jaar en is je seksleven nog niet zoals je gehoopt had? Niet getreurd, het komt er nog aan!
 
Op welke leeftijd had jij de beste seks?