Mannelijk vs Vrouwelijk

Psyche & spiritualiteit door Mendy
Afgelopen tijd moest ik een groot aantal zaken voor elkaar krijgen. Mijn to do-lijst was niet misselijk, een proactieve houding was daarbij nodig en mijn communicatie was daardoor wat kort en zakelijk. Met alle gevolgen van dien.
 
Zaterdagochtend voelde ik het opkomen, mijn mannelijke daadkracht. Blij als een klein kind in de Efteling, want ik moest nogal wat dingen voor elkaar krijgen. Mijn vrouwelijkheid is daarvoor niet de beste kant. Hop hop, was doen, schoonmaken, boodschappen doen, koken: alles ging in een razend tempo en ik was er blij mee. Eters blij met het uitgebreide verse bio-diner en redelijk vroeg naar bed. Zondagochtend, de laatste dingetjes aan kant maken, want op maandag zou de week beginnen waarin ik een hoop dingen te doen had.
 
 
Vrouwelijk vs mannelijk
Wanneer mijn vrouwelijke kant vooraan staat, kan ik goed overweg met zowel mannen als vrouwen. Maar wanneer mijn mannelijke kant de leiding neemt, stuit ik zo nu en dan op wat weerstand. Gelukkig is dit geen onbekend terrein voor mij en kan ik dit aardig handelen. Wat er voornamelijk gebeurt met de mannen die ik ken, is dat zij zich nogal kribbig tegen mij afzetten als ik in de mannelijke energie rondloop. Van A naar B, korte lijnen en doelgericht is een aspect wat zij vreemd vinden bij mij, daar ik normaal als een zachte vlinder van A naar Q, terug naar C en door naar K fladder. Niet echt effectief als je een to do-lijst hebt waar een woonkamer mee behangen kan worden.
 
Zondagavond was er een confrontatie met een man, hij stamelde (tien minuten) bij het maken van een afspraak en daar ging ik de fout in. Hop hop, doen we even zo en hing de telefoon op. Deze man was daar totaal niet van gediend en snauwde tegen me: "Onbetrouwbaar in je loyaliteit, denk daar maar over na." Auw die deed zeer.
 
Onafhankelijkheid
Vanuit mijn studie heb ik geleerd over de mannelijke en vrouwelijke essentie, die elkaar aantrekken als een magneet. Een man met een mannelijke essentie en een vrouw met een vrouwelijke essentie trekken elkaar aan, maar wanneer de vrouw haar mannelijke kant (of de man zijn vrouwelijke kant) laat zien, draait één pool om en stoten zij elkaar af. Elk mens heeft zowel een mannelijke als een vrouwelijke kant, bij de één is dit wat meer zichtbaar dan bij de ander. Ik heb geleerd dat door het cultiveren van beide essenties in één persoon, er een prachtig resultaat ontstaat waarbij de persoon compleet onafhankelijk van een partner kan functioneren. Zowel het huishouden, sociale leven als het financiële huishouden kan prima gerund worden door één en dezelfde persoon, wanneer men op de juiste momenten de juiste essentie inzet. Daar waar vroeger de man voor de financiën zorgde en de vrouw voor het huishouden, de kinderen en het beheren van de sociale contacten.
 
 
Mannelijke daadkracht
Terwijl ik mijn dingen, hop hop, de dag doordruk - website aanpassen, bestelling plaatsen, administratie, helpdesk bellen, missend pakje opsporen, uitreksel KvK regelen, agenda plannen, auto naar de garage - merk ik dat het zó lekker is om ook die mannelijke doelgerichte houding te hebben en deze te laten samenwerken met mijn vrouwelijke kant. 
 
In het verleden heb ik nogal geëxpirimenteerd met deze essenties en ik vind het altijd een feest om ermee te spelen. Lekkere korte lijnen, dingen gedaan krijgen en bouwen aan mijn zekerheden, naast het dansen in de nacht, giegelen en koken voor tien.
 
In het vervolg wel even schakelen voordat ik een mannelijke man bel voor het maken van een afspraak met mijn vrouwelijke essentie.

Lees ook de vorige columns van Mendy!
________________________________________________________________________________________

Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' experimenteert ze naar hartenlust.Mendy schrijft iedere week een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar  methodiek.

Ze houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... hierover kun je lezen, op o.a. SuperVrouwelijk.nl