'Seks goed voor Olympisch goud'

Intiem door Madelon
Goed nieuws voor de Olympische sporters die op dit moment in topvorm verkeren op de Spelen in Londen: volgens onderzoekers verpest seks vóór sportieve inspanning, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, de kans op goud niet!

Voortaan is er geen excuus meer om géén seks te hebben voor een wedstrijd: de kans op een topresultaat wordt niet verminderd dankzij een vrijpartij. Als het op vrouwelijke atleten aankomt, wordt seks voor het sporten zelfs als iets zeer positiefs gezien, zo meldt Daily Mail.

Onderzoekers geloven dat vrouwen betere prestaties leveren na een orgasme, met name bij hoogspringen en lopen. ?Hoe meer orgasmes, hoe groter de kans op goud?, zegt Alexander Olshanietzky, de ploegarts van het Israëlische Olympische team.


Maar ook bij mannen blijkt seks voor de wedstrijd geen effect te hebben op sportresultaten. In een Amerikaans onderzoek werden atletische mannen tussen de 18 en 45 jaar getest op kracht, evenwicht, reactiesnelheid en lenigheid. De ene helft had zes dagen geen seks, terwijl de andere groep de nacht voor de test juist van bil moest gaan. Beide groepen scoorden even goede resultaten.

Naast deze testresultaten is er nog geen enkel onderzoek dat heeft aangetoond dat seks een negatieve invloed zou hebben op sportieve resultaten. ?Wie zegt dat seks de prestaties aantast, spreekt meestal over de psychologische impact?, zegt Ian Shrier, professor aan een Canadese universiteit. ?Zo wordt gesteld dat seksueel gefrustreerde atleten meer agressie en testosteron hebben, maar zelfs als die theorie waar zou zijn, is het niet bewezen dat er een optimaal niveau van agressie of focus is. Te weinig is niet goed, maar te veel evenmin.?

Seks voor de wedstrijd... Wat denk jij: een goed idee?