ZeTest: hannah Xperience

Gezicht door Karin
Je gezicht is je belangrijkste visitekaartje. Waar kijk je tenslotte als eerste naar als je iemand ontmoet? Juistem. Bij hannah weten ze wat gezichtsverzorging is en ik onderging dat tijdens een echte hannah Xperience!

Of ik onder werktijd een zalige hannah behandeling wilde ondergaan om te testen hoe dit was? Euhm?. hell yeah! En dus wisten mijn collega Claartje van Vrouwen.nl en ik niet hoe snel we een afspraak moesten maken. We zouden een overheerlijke hannah Xperience krijgen bij het opleidingsinstituut van hannah in Voorthuizen inclusief een huidmeting!

Eenmaal aangekomen stonden we voor een inmens grote en mooie villa. De huidcoach vroeg ons allereerst in een persoonlijk gesprek het hemd van onze lijven over onze eet- en drinkgewoontes om zo een beeld te krijgen. Vervolgens begonnen we met de huidmeting. Aangezien ik nogal een ramphuid kan hebben (lees: acne, pigmentvlekken, een vette huid) was ik erg benieuwd naar de uitslag...


Huidmeting

Wat er uit de uitslag kwam? Mijn vochtgehalte is goed: dit moet boven de 60 zijn en hier kwam bij mij 67 uit. Het vetgehalte is iets te laag, want dit moet ongeveer op 40 zitten en die van mij kwam niet verder dan 26. Wat betreft de pH-waarde zat ik er nét iets boven: mijn huid kwam uit op een waarde van 5.6 en dit moet tussen de 4.5 en 5.5 zitten. Het viel me eigenlijk nog alles mee?

De Xperience
Vervolgens mocht ik als eerste plaats nemen in de heerlijke ligtstoel in één van de behandelkamers. De Xperience bestaat uit vier stappen: reinigen, peelen, stimuleren en herstellen. Het is echt een heerlijk verwenmomentje. Tijdens de peeling wordt je huid erg rood, maar dit moet juist. Als de huid vlekkerig wordt in plaats van rood, betekent het dat je doorbloeding niet zo goed is en dat je op die plek sneller rimpels zult krijgen. Helaas voor mij krijg ik vroegtijdig tietrimpels. Kak. De bindweefselmassage die ik vervolgens kreeg, stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Deze massage kan soms een beetje pijnlijk zijn, maar in mijn geval was deze juist heerlijk ontspannend omdat het bij mij niet heel erg vast zat. Wat een vervelende baan heb ik toch?


Treatment

De producten die ik mee heb gekregen voor thuis om mijn huid te verzorgen zijn als volgt:

  • Cleansing Milk
  • Sensitive Skin Lotion
  • Vitamin Complex
  • Fade Treatment
  • Touch of Silk

En het 'bizarre' van allemaal is: dit moet ik allemaal ?s ochtends opsmeren en ook allemaal ?s avonds! Ai... daar gaat m'n vrije tijd. Ik begin met de huid te reinigen door middel van de Cleansing Milk en de Sensitive Skin Lotion. Vervolgens breng ik vocht in met de Vitamin Complex en smeer ik de Fade Treatment op. Vervolgens spuit ik weer de Vitamin Complex op en eindig ik met de Touch of Silk.


En, en, en?

En de grote hamvraag is natuurlijk: hoe bevallen de producten? En sta ik inderdaad trouw elke ochtend en avond een kwartier te smeren? Is mijn huid verbeterd?

Allereerst ben ik verslaafd aan de geur van de producten. Ik zeg dat niet snel, maar deze producten ruiken zo ongelooflijk fijn! Niet te sterk en lekker zacht en natuurlijk. De filosofie van hannah is dat je (al op jonge leeftijd) moet investeren in je huid. Je kunt je helemaal scheel kopen aan make-up, maar je huid is je visitekaartje. Als die niet mooi is, kun je make-up opsmeren wat je wilt, maar je zult er niet mooier van worden. In die filosofie kan ik me zeker vinden. De producten zijn kostbaarder dan de crèmetjes bij Kruidvat, maar het zet je huid echt aan het werk.


Daarnaast kost het natuurlijk best veel tijd om alles ?s ochtends en ?s avonds op te smeren. Ik merk dan ook dat ik niet altijd die tijd maak, sommige producten gebruik ik dan alleen ?s avonds en sommigen alleen ?s ochtends. Als ik kijk naar m?n huid, valt het me op dat de pigmentvlekjes waar ik me normaal zo aan erger iets vervaagd zijn voor mijn gevoel. Dat vind ik al heel wat, normaal gesproken worden ze juist erger in de zomer, dus met stilstand ben ik eigenlijk al blij. Ook voelen de crèmes heerlijk aan op mijn huid. Soms heb ik wel het gevoel dat m?n huid wat vetter is; dat er zo?n glanslaagje op zit. Dat vind ik een nadeel. Maar over het algemeen heb ik echt het gevoel dat ik mijn huid hier een plezier mee doe. Het is een investering, maar ik denk wel een hele goede. Dan maar wat minder make-upjes kopen?

Voor meer info over de producten en behandelingen, kijk op de site van hannah!