Verjaag dat hongergevoel

Sport & gezondheid door Miranda
Je kent het wel, dat rommelende gevoel in je maag waardoor je alles wel kan eten wat los en vast zit. Vaak resulteert dit in een eetbui en voel je je daarna superrot! Wat kun je doen om van dat geschreeuw in je maag af te komen?

1.    Tandenpoetsen
Klinkt misschien gek, maar poets wat vaker je tanden! Door je tanden te poetsen geef je een seintje aan je maag dat je klaar bent met eten. Daarnaast smaakt alles ontzettend vies, waardoor je er waarschijnlijk niet aan denkt om iets in je mond te stoppen.

2.    Sporten
Waar is sporten nou niet goed voor? Ja, ook om je honger te stillen is sporten goed! Zodra je dat knagende gevoel voelt opkomen trek je je sportschoenen aan en ga je een flinke wandeling maken. Na een aantal minuten denk je er niet eens meer aan! En geloof me, je voelt je beter na een wandeling dan na het eten van een patatje...


3.    Geduld is een schone zaak
Veel mensen weten dit niet, maar het duurt ongeveer 20 minuten voordat je maag een seintje geeft aan je hersenen dat je vol zit. Eet daarom langzaam en wacht even voor het opscheppen van een tweede portie. Waarschijnlijk hoef je dan niet meer! Dit is ook de reden waarom veel mensen heel snel en teveel eten en daarna het gevoel hebben dat ze ontploffen.

4.    Water drinken
Soms kun je niet goed herkennen of je lichaam dorst heeft of trek. Je kunt vaak door het drinken van een groot glas water dat hongergevoel namelijk ook wegnemen! Heb je na het grote glas water nog steeds trek, probeer dan een van bovenstaande manieren. Behalve als je al heel lang niets gegeten hebt natuurlijk!


5.    Andere gedachten
Als laatste kun je jezelf afleiden. Vaak is het de gedachte aan dat lekkere koekje of patatje juist wat je hongerig maakt. Zoek afleiding, ga een spelletje spelen, een boek lezen of iets anders leuks en je bent al dat lekkers zo weer vergeten!

Deze trucjes moet je natuurlijk alleen toepassen als je naast een gezond eetpatroon nog steeds zo?n hongergevoel hebt. Het is niet de bedoeling dat je jezelf uithongert! Luister naar je lichaam en geef het wat het nodig heeft.

Succes!

Lees ook de vorige artikelen van Miranda over gezond eten en afvallen!Miranda (22) is studente Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en voorziet ons van de laatste tips en trucs op het gebied van diëten en afvallen. Voordat Miranda aan haar opleiding begon geloofde ze alles wat op voedingsmiddelen gezet werd. Producten met light, gezond en zoveel procent minder vet waren in haar kast te vinden. Inmiddels weet ze wel beter en wil ze dit met jullie delen.

Naast haar opleiding voorziet zij gasten op verschillende feesten van drankjes en hapjes om wat extra bij te verdienen en is zij gek op shoppen, lekker (en gezond) eten en haar vriendinnen!