Hoe poeier je haar af?

Soms heb je weleens dat een bepaalde vriendin oppert om samen op vakantie te gaan of een weekendje weg te gaan. Maar? eigenlijk wil je dat liever niet met haar. Omdat ze vaak negatief is bijvoorbeeld. What to do?!

Herken je dat? Dat je omgaat met meiden die hartstikke lief en leuk zijn, maar waarmee je om bepaalde redenen misschien liever niet samen op vakantie gaat, een weekend weggaat of een hele dag samen naar een festival of iets dergelijks gaat. Misschien is ze vaak negatief of misschien omdat het niet genoeg klikt om zoiets samen te doen. Of misschien wil je gewoon liever alleen backpacken in plaats van samen dat backpackavontuur aan te gaan. Terwijl zij al half aan het boeken is, ben jij je nog aan het bedenken hoe je haar afpoeiert. Want? hoe doe je dat eigenlijk?


Grijp direct in

Als je het samen met een vriendin hebt over de zomervakantie en dat jullie nog niets gepland hebben en zij ineens het idee oppert om samen op vakantie gaan, dien je eigenlijk direct in te springen. Want hoe langer je hiermee wacht, hoe enthousiaster zij over het idee wordt! Dus zegt direct zodra ze dat zegt: ?Ja, maar ik wil ook eigenlijk niet op vakantie deze zomer, ik wil sparen.? (Is dat zo? Ja, bij dezen.) Of ?ja maar ik heb volgens mij ook al half met een andere vriendin afgesproken.? Oftewel: kap het zo snel mogelijk af, voordat het te laat is... (*onheilspellend deuntje*)

Wees eerlijk
Mocht dit niet gelukt zijn omdat je flabbergasted was door haar opmerking en je niet direct ?nee? durfde te zeggen, dan zit er nog maar één ding op. Vertel haar de waarheid. Maar houd het bij jezelf en zeg het op de juiste manier. Dus niet ?ik wil niet met je op vakantie omdat je altijd zo negatief bent?, maar ?ik ga liever niet langere tijd met je weg, want je kunt best negatief zijn af en toe en ik word daar dan in meegesleept en dat wil ik liever niet?. Of als je van plan was om alleen te gaan backpacken, zeg dat gewoon! ?Ik wil liever alleen en zelfstandig reizen zodat ik met niemand rekening hoef te houden? en niet ?anders moet ik me aanpassen aan jou?.


Vraag of er nog een vriendin mee kan

Mocht bovenstaande niet werken, durf je het niet of pakt het verkeerd uit? Kijk dan of er misschien nog een vriendin mee kan zodat je alweer met z?n drieën bent, dat scheelt vaak een hoop.

Laatste redmiddel
Denk je dat ze het niet zo goed opvat als je eerlijk tegen haar bent en heb je geen zin in ruzie? Kan er niet nog iemand mee? Dan is er nog maar één laatste redmiddel: verzin een smoes. Hier wat voorbeeldexemplaren:

  • Ik heb geen geld.
  • Ik ben vergeten dat ik dat weekend al iets heb gepland met m?n vriend.
  • Ik heb geen tijd.
  • Ik hou eigenlijk niet zo van vakanties.
  • Ik moet heel het weekend overwerken. Ook ?s nachts.
  • Ik ben ziek.
  • M?n paspoort is verlopen.
Hoe poeier jij iemand af die iets samen wil ondernemen waar jij geen zin in hebt?