Report: Beautybehandeling bij LOOkX

Gezicht door Madelon
Vorige week zette ik koers naar beautymerk LOOkX in Heiloo. Niet alleen om te genieten van een heerlijke behandeling, ook om info te krijgen over de unieke werkwijze van het merk én? Om een kortingscode voor jullie te regelen!


LOOkX heeft een unieke wijze van huidverzorging ontwikkeld. Deze bestaat uit een soort driestappenplan: je huid wordt eerst volledig geneutraliseerd, waarna de LOOkX-specialisten kunnen kijken wat voor huidtype je nou eigenlijk hebt en welke verzorging daarbij hoort. Veel mensen schijnen dit namelijk niet te weten, zo vertelde Charlotte, één van de internationale trainers van LOOkX, mij. ?Ze gebruiken daardoor de verkeerde producten voor hun huidtype?, zegt ze. Als ik zelf vertel dat ik een vette, maar vochtarme huid heb en vooral producten gebruik voor een vette huid, moet Charlotte al lachen. ?Je huid glimt zeker aan het eind van de dag?? Betrapt. Blijkbaar heb ik er dus toch niet zo veel verstand van als ik dacht.

Charlotte vertelt me dat ik het best producten kan gebruiken die mijn huid voeden en vocht inbrengen, anders gaan talgkliertjes alleen maar meer talg aanmaken. Hierdoor gaat mijn huid aan het eind van de dag ? inderdaad ? glimmen. ?Maar we gaan zo even kijken wat jouw huid precies nodig heeft?, zegt Charlotte. ?Je krijgt de Retreat-behandeling, wat eigenlijk de eerste fase van het Balance-stappenplan is. Deze fase is bedoeld om de huid weer in balans te brengen.?

Balance
Want daar draait de hele werkwijze van LOOkX om: het in balans brengen van de huid. Terug naar de basis. Door alle verzorgingsproducten die je iedere ochtend en avond op je gezicht aanbrengt, krijgt je huid eigenlijk een soort camouflagelaag. Met de Balance-lijn neutraliseert je huid en na vier tot zes weken kan je kijken welke producten nou écht goed passen bij jouw huidtype. Hier kan je vervolgens je huidverzorging op aanpassen.


Maar de gezichtsbehandeling die ik zometeen ga krijgen, is niet alleen maar goed voor mijn huid. LOOkX zorgt er namelijk ook voor dat je tijdens de behandelingen optimaal geniet! Dit doen ze door middel van voet-, hand-, hoofd- en gezichtsmassages. Je wordt dus niet aan je lot overgelaten als je maskertje intrekt, maar de LOOkX-medewerker verwent je tot in de puntjes.

Effectief genieten
?Onderdeel van de Retreat-behandeling is de Bio Active Peel, ons paradepaardje?, lacht Charlotte. ?Deze peeling gaat huidveroudering tegen, verfijnt grove poriën en zorgt voor een egaal gezicht. Het masker zal tintelen en je gezicht kan er een beetje rood van worden, maar dat trekt snel na de behandeling wel weg.? Ik heb al gelezen over deze bijzondere peeling, dus ben erg benieuwd. Nadat ik heb genoten van een voetmassage en het reinigen van mijn gezicht, wordt de Bio Active Peel met een kwastje op mijn gezicht gedaan. En inderdaad, het tintelt ? maar niet vervelend.. Wel ben ik na een paar minuten al zo rood als een tomaat. Effectief goedje! De Bio Active Peel is overigens ook verkrijgbaar voor thuisgebruik.
 

Na tien minuten wordt het masker van mijn gezicht afgehaald met een warme handdoek en krijg ik de Bio Active Neutraliser op mijn gezicht. Dit om mijn PH-waarde te neutraliseren en mijn gezicht extra te verzorgen. Na het warme masker voelt dit heerlijk koel aan! Ook krijg ik nog een jellymasker (zie boven) op mijn gezicht, welke ook heerlijke verkoeling geeft, en een drupje van de Balance Oil. Nog een paar massages verder is het ineens een uur later en is de behandeling ten einde? Jammer, ik had nog wel even kunnen blijven liggen!

Direct na de behandeling was mijn huid nog een beetje rood en glimmend, maar dit kwam voornamelijk door de intensiteit van de behandeling en dit verdween al snel, waarna een gezonde glans tevoorschijn kwam. Ook dagen na de behandeling was mijn huid nog steeds glad en strak! Van Charlotte kreeg ik de Time Stop-nachtcrème mee, om ook te blijven smeren nadat ik in Heiloo de deur ben uitgelopen. En nu, een kleine week na de behandeling, heb ik de Time Stop Cream nog iedere avond op mijn gezicht gesmeerd. Het resultaat is echt voelbaar: iedere ochtend word ik wakker met een gladde, zachte huid.


En dan?
Volgens Charlotte kan ik, zo lang ik producten uit de Balance-lijn van LOOkX blijf gebruiken, over ongeveer vier tot zes weken mijn huidtype laten meten. Het vervolg is dan om de voor mijn huid geschikte gezichtsverzorging te gaan gebruiken.
 
Op de foto hieronder zie je een aantal producten van de Balance-lijn ? de Balance Cream, ? 49,85, de Balance Lotion, ? 27,45 en de Balance Oil, ? 15,75 ?, een startpakket waar je bij elkaar zo?n negentig euro voor neertelt. LOOkX is misschien wat prijziger dan een gemiddeld crèmepje van de dichtstbijzijnde drogist, maar je betaalt volgens Charlotte wel voor kwaliteit. ?Die producten kunnen op de korte termijn best werken?, zegt ze. ?Maar als je ook resultaat wil op de lange termijn, is het goed om te investeren in je huid. Dus ja, dan is het het zeker waard.?

Tot nu toe ben ik in ieder geval erg tevreden over de producten van LOOkX en gebruik ik ze trouw elke dag. Maar niet alleen de producten, ook de behandelingen zijn aan te raden. De combinatie van de heerlijke verzorgingsproducten, de vele kennis van de LOOkX-medewerkers en als klap op de vuurpijl de héérlijke massages die je erbij krijgt, is werkelijk een gouden combi.


Korting!
Ben je nieuwsgierig geworden naar LOOkX en zou je graag kennis willen maken met de producten, maar vind je het toch iets boven je budget? Speciaal voor jou, als lezeres van Ze.nl, heeft LOOkX een kortingscode uitgegeven. Met de code ZELOOKX12 krijg je tot en met 31 december 2012 maar liefst 10% korting in de webshop van LOOkX! Dit is dus voor jou een mooie manier om kennis te maken met de producten van dit fijne beautymerk.

Kijk voor alle verschillende soorten behandelingen, de vele producten, adressen van salons bij jou in de buurt én prijzen van behandelingen en producten van LOOkX op de website!