Feestdagen 2012: Gezond genieten

Eten door Miranda
Zeg nou zelf: de feestdagen draaien vooral om het lekker eten en drinken met familie, vrienden en geliefden. En hierbij mag je jezelf natuurlijk wel even laten gaan: het is feest!

In januari starten we massaal met een nieuw dieet en nemen we ons plechtig voor om de sportschool plat te lopen. Ondanks die (vaak loze) beloftes zit écht genieten tijdens de feestdagen er voor veel mensen niet in. Zeker wanneer je veel met je gezondheid en gewicht bezig bent, leveren de feestdagen (en de aanloop er naartoe) je vaak veel stress en schuldgevoelens op. Om over de bolle buiken en het lamlendige gevoel op derde kerstdag nog maar te zwijgen. Genieten en gezond bezig zijn lijken lastig te combineren.Ik hou normaal gesproken helemaal niet van het tellen van calorieën, maar om weer te geven wat er op een kerstdag gemiddeld je lichaam binnenkomt, ben ik zo vrij geweest dat even uit te rekenen. Een onschuldig croissantje bij het kerstontbijt, een lekker stukje kerststol bij de lunch en ?s avonds natuurlijk het vlees op het gourmetstel. Je hoeft het niet eens zo heel gek te maken of je krijgt al gauw 4000 calorieën binnen. Dat is ongeveer het dubbele van wat normaal gesproken voldoende is voor je lichaam om zichzelf draaiende te houden. Bizar toch?!

Maar gezond genieten tijdens de feestdagen kan zeker wel. Er zijn ontzettend veel heerlijke recepten die én lekker én gezond zijn. Door kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van een frisse wandeling na het eten? En daarna een kopje warme amandelmelk, in plaats van de calorierijke chocolademelk met slagroom? Met deze kleine aanpassingen kan ik je helpen. Samen met een bewegingsdeskundige heb ik namelijk GLOW opgezet: een bedrijf voor een Gezonde Levensstijl OntWikkeling.Met GLOW coachen we mensen op het gebied van voeding, beweging en persoonlijke ontwikkeling. Op woensdag 12 december organiseren wij de introductieworkshop ?Gezond genieten tijdens de feestdagen?, met alles wat je wilt en moet weten om de komende feestdagen op een healthy manier te overleven. Tijdens de workshop komen verschillende tips en trucs, recepten en tijdbesparende workouts naar voren. Op het gebied van mental coaching geven we daarnaast tips om gemotiveerd te blijven, en zo stressvrij mogelijk de decembermaand door te komen.

We proberen van onze interactieve workshops een feestje te maken en met humor, enthousiasme en praktische tips een nieuwe en gezonde levensstijl te creëren voor en met de deelnemers. Voor meer informatie hierover, of om je aan te melden voor deze workshop verwijs ik je graag naar onze website www.glownederland.nl, of stuur een mailtje naar info@glownederland.nl.

Wat doe jij om de feestdagen zo gezond mogelijk door te komen?

Lees ook de vorige artikelen van Miranda over gezond eten en afvallen!Miranda (22) is studente Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en voorziet ons van de laatste tips en trucs op het gebied van diëten en afvallen. Voordat Miranda aan haar opleiding begon geloofde ze alles wat op voedingsmiddelen gezet werd. Producten met light, gezond en zoveel procent minder vet waren in haar kast te vinden. Inmiddels weet ze wel beter en wil ze dit met jullie delen.

Naast haar opleiding voorziet zij gasten op verschillende feesten van drankjes en hapjes om wat extra bij te verdienen en is zij gek op shoppen, lekker (en gezond) eten en haar vriendinnen!

Voor meer voedingsblogs van Miranda, kijk even op de website van GLOW Nederland
!