Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Kerstmis: yay or nay?

Kerst hoort de tijd van gezelligheid, warmte, lichtjes en foute kerstmuziek te zijn. Voor sommigen heerlijk, anderen vinden het de horror. Oftewel, Kerst: yay or nay? Wij vroegen het een aantal leZeressen.
 
Merel (27): ?Ik hou van Kerst. Ik begin in oktober al met kerstliedjes draaien en zodra de Sint het land uit is, staat mijn (nep)kerstboom al in de steigers (en mijn kerstmanslinger, kerstkaarsjes, kerstkrans etcetera). Ik vind het zo gezellig dat de stad helemaal verlicht is en helemaal als er ook nog sneeuw ligt. Tuurlijk vind ik het ook reteirritant die sneeuw, maar het is zó sfeervol! Wij vieren Kerst thuis ook altijd met cadeautjes, erg leuk en gezellig. Maar ik moet toegeven: toen ik nog vrijgezel was en ik me een beetje het aanhangsel van de familie voelde, vond ik Kerst wel een stuk minder leuk. Je wordt ineens zo met je neus op de feiten gedrukt dat je ?alleen? bent.?
 
Anne (28): ?Ik vond Kerstmis altijd wel leuk. Niet heel boeiend, maar een goed excuus om uit te pakken met lekker eten. Maar sinds mijn relatie uit is, heb ik echt een grafhekel aan Kerst. Heel kinderachtig, ik weet het. Maar kom op: zit ik een beetje in m?n eentje bij de kerstboom met een paar kaarsjes aan, jippie! Dus ik ben blij dat ik vaak met Kerst moet werken, net zoals dit jaar. Laat het maar weer zo snel mogelijk voorbij zijn? Wie weet zit ik volgende Kerst weer met een lekkere kerel aan mijn zijde.?
 
Marja (45): ?Ik vind Kerst altijd erg gezellig, maar stiekem vooral heel stressvol. Wat moet ik dit jaar weer voor maaltijd maken voor de familie? Hoe ga ik al die boodschappen fatsoenlijk in huis krijgen? En om nog maar te zwijgen over al die cadeautjes die ik ?moet? kopen: stress! Als het eenmaal zo ver is vind ik het altijd wel heel leuk, maar toch moet ik dan vaak aan mensen denken die geen familie meer hebben. Hoe eenzaam zou je je voelen in het bejaardentehuis? Ook mijn schoonmoeder is met Kerst alleen, haar man is overleden. Gelukkig zorgen we ervoor dat er elke dag wel iemand langsgaat, maar toch? Ik denk niet dat ze zich erg happy voelt met Kerst??

Wat vind jij van Kerst: yay or nay?