Beauty / Haar
Haar

How to: Maak je haar gezond

Gezond en glanzend haar: dat willen we allemaal wel! Maar je hoort zoveel tegenstrijdige verhalen tegenwoordig: wat moet je nu precies doen om een glanzende bos haar te krijgen? Wij geven tips!

Gezond eten
Gezond haar komt van binnenuit. Zorg dus dat je een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt. Eiwitten en ijzer zijn belangrijk voor de proteïnen. Vaak heeft haar last van bloedarmoede, dit tast het haar erg aan. Eet dus veel bonen, soja, vlees en granen waardoor je genoeg ijzer binnenkrijgt. Dit gaat bloedarmoede tegen.

Water drinken
Haar heeft vocht nodig van binnenuit. Nee, dit betekent niet dat je lekker champi kan nippen... Maar drink veel water, want daar gaat je haar van glanzen! 

Regelmatig knippen
Om je haar gezond te houden dien je regelmatig je dode puntjes te laten knippen. Is je haar beschadigd? Knip het en gebruik een speciale shampoo, conditioner en treatment voor beschadigd haar. Bijvoorbeeld de Repair Therapy van SYOSS
 

Gebruik de juiste shampoo en conditioner
Gebruik de juiste voedende shampoo. Gebruik bijvoorbeeld Oleo Intense shampoo van SYOSS. Deze reinigt het haar zonder te verzwaren. De voedende oliën maken het haar glanzend en zacht. Ook de Oleo Intense conditioner voedt droog haar intensief. 

Voorkom stress
Lichamelijke stress kan een oorzaak zijn van haaruitval. Dit kan veroorzaakt worden door ziekte, medicijnen of bijvoorbeeld diëten. Als je last hebt van emotionele stress kan dit ook lichamelijke gevolgen hebben. Dit kan dan ook weer leiden tot haaruitval.

Wees voorzichtig met stylen
Als je je haar föhnt, zorg dan dat je dit niet op de heetste stand doet. Houd de föhn ook niet te dicht op je haar. Gebruik daarbij de Heat Protect Spray van SYOSS om je haar te beschermen. Permanent het haar ook niet!

Borstelen en accessoires
Als je haar nog nat is, kam het dan met een kam met brede tanden. Op deze manier hoef je niet heel agressief door je haar te ploeteren zoals bij een kam met dunne tanden. Gebruik ook geen knellende elastiekjes voor je haar maar gebruik bijvoorbeeld schuifspeldjes. 

Gebruik micro-spray treatment
Gebruik een verzorgende spray. Bijvoorbeeld de Oleo Intense Micro-spray treatment van SYOSS. Deze spray zorgt voor een mooie glans en zachte haren zonder het haar te verzwaren.
 
Heb jij nog tips voor gezond haar?