5 plekken in Ierland die je moet zien

Reizen door Redactie Ze.nl
Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om mooie plekjes te zien. Weidse natuurgebieden en prachtige plekken zijn dichterbij dan je denkt. Daarom 5 plekken die je moet zien in Ierland!
 
1. Hill of Tara (de heuvel van Tara)
Op deze religieuze plek werden tot ongeveer 1000 na Christus door het mythologische volk van de Tuatha Dé Danann de koningen gekozen en gekroond. In 1843 vond er op de heuvel de grootste massademonstratie in de Ierse geschiedenis plaats. In de omgeving zijn veel vondsten gedaan die van religieuze en ceremoniële betekenis zijn. De heuvel ligt precies in een bocht van de rivier de Boyne.
 
 
2. Saint Patrick's Rock (Rock of Cashel)
De Saint Patrick's Rock Is een zestig meter hoge rots vol kalksteen. Volgens geologen komt dit door een aardbeving die een brok kalksteen naar boven heeft geduwd. Op deze mooie plek die boven het overige landschap uittorent, is dan ook in de middeleeuwen een mooi bouwwerk neergezet.
 

3. Cliffs of Moher (Klippen van Moher)
De Cliffs of Moher vormen een steile wand van acht kilometer lang die tussen de 120 en 214 meter hoog uit de Atlantische Oceaan oprijzen. De klippen liggen in de omgeving van Liscannor en Doolin en vormen de zuidwestelijke rand van The Burren. Ze behoren tot de hoogste klipkusten van Europa en ze bestaan uit kalksteen. Sinds 1988 is dit beschermd natuurgebied. Met een beetje geluk kun je bij helder weer vanaf de klipkusten kijken tot aan de Aran eilanden die in Galway Bay liggen.


4. Dublin
In Ierland heb je prachtige natuur maar je moet natuurlijk ook wel even een bezoekje hebben gebracht aan de hoodstad. Dublin is modern, maar je proeft  er ook nog een ouderwetse Ierse sfeer. Een aantal bezienwaardigheden die je natuurlijk móet bezoeken zijn Dublin Castle, Trinity College and Library, Temple Bar, St Patrick's Cathedral, Bank of Ireland, National Gallery en Merrion Square.


5. Giant's Causeway
De Giant's Causeway is de meest bezochte plek door toeristen. Het is een groot gebied van rotsen aan de Noord-Oostkust van Noord-Ierland en bestaat uit 40.000 basaltzuilen. De rotsen schijnen 60 miljoen jaar geleden ontstaan te zijn bij een vulkaanuitbarsting.


MEGAkorting op een vlucht naar Ierland!
Enthousiast geworden? Dan hebben wij goed nieuws! Als je nu namelijk vóór 14 januari een vlucht boekt naar Ierland met Aer Lingus, kan dit al vanaf ? 45,99! Je vlucht dient dan tussen 8 januari en 30 april 2013 plaats te vinden.
 
Welke plek mis jij nog in dit lijstje?