5 tips voor de zomervakantie

Reizen door Betty

Ondanks het handjevol lentedagen die we al hebben gehad, is het weer eigenlijk nog niet dusdanig lekker dat we ons al in het buitenland wanen. Dus terwijl de echte lente - waarin we eindelijk weer zonder jas buiten kunnen lopen - nog even op zich laat wachten, neemt Ze.nl vandaag alvast wat leuke vakantiebestemmingen met je door. Waar kun je dit jaar heen?

1. Probeer een groepsreis
Groepsreizen zijn voor bejaarden die eens in de zoveel tijd iets anders willen dan met Dries Roelvink op een karige boot door de Rijn varen. Lekker samen zweten in een krakkemikkige bus en steeds moeten wachten op medereizigers die te laat komen. Zo dacht ik in ieder geval over groepsreizen. Maar sinds “Wie is de reisleider?” van RTL, is het vooroordeel over groepsreizen zo goed als verdwenen. Daar zagen we namelijk spectaculaire reisbestemmigen, een redelijke hoeveelheid jonge mensen en geweldige belevenissen. Ik zou liever nog vandaag dan morgen met een groepsreis naar Costa Rica, Zuid Afrika of Jordanië meegaan!


2. Ga op rondreis
Als je wat meer houdt van onzekerheid tijdens je reis, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om zonder buslading aan reisgezelschap op pad te gaan. Laad je auto vol met reisbenodigdheden, stel wat Europese kaarten in op je TomTom en geef de kat wat extra brokjes. Waar jij vanavond slaapt? Geen idee! Misschien wel in een schattig, Frans dorpje, grote Duitse stad of op het Engelse platteland. Boek een los ticket, regel een goedkope huurauto als dat nodig is, en gewoon gáán! Ik heb zelf een keer zo’n spontane rondreis gedaan en dat beviel me ontzettend goed. Heerlijk om ‘s morgens niet te weten waar je ‘s avonds terecht zal komen!


3. Boek een relaxte strandvakantie
Heb je gedurende het hele jaar veel stress gehad en snak je nu naar rust, lekker eten en een warme zon op je bolletje? Dan is een all inclusive-vakantie naar bijvoorbeeld Turkije, Cyprus of de Canarische Eilanden een prima idee voor jou! Boek zo vroeg als je kan, en probeer zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van de schoolvakanties, dan zit je op z’n goedkoopst. Maar doe me wel een lol en laat je niet afzetten bij een karig 2-sterren hotel. Want dan kan je Red mijn vakantie-taferelen verwachten.


4. Geniet van een vakantie in eigen land
Ook Nederland heeft de gemiddelde vakantieganger een hoop te bieden. Je kan namelijk naar de andere kant van het land gaan om daar een week op een bungalowpark te bivakkeren, of je gaat iedere dag vanuit je eigen huis op pad. Dagjes naar het strand, een pretpark of een grote stad. Je hoeft je echt niet te vervelen! En bovendien kan je het zo duur maken als je zelf wil. Huur een luxe huisje met sauna of boek juist - lekker goedkoop! - last minute. Vaak hebben pretparken ook hotels nabij, zoals De Efteling. Hoe leuk!


5. Ga op citytrip
Tegenwoordig kost het vrij weinig om een paar dagen een buitenlandse stad te bezoeken. Met het vliegtuig ben je er zo! En als je na een paar dagen de highlights van de desbetreffende stad wel weer gezien hebt, ben je ook zo weer terug. Denk aan gezellige stedentrips naar Barcelona, Rome, Madrid of Londen. Buiten Europa kan je bijvoorbeeld terecht in New York. Geen zin in een lange vakantie, of wil je een aantal vakanties per jaar doen? Dan is dit een fijne optie!


Hoewel ik net terug kom van een citytrip naar Berlijn, begint het reisgevoel weer enorm te kriebelen na het schrijven van dit stuk. Waar ga jij dit jaar heen op vakantie? Of heb je nog geen vakantieplannen gemaakt?