Dit zijn de mooiste wintersportgebieden in Europa

Reizen door Chloe

Heerlijk de bergen op, lunchen in een gezellige hut in het zonnetje en 's avonds weer heerlijk tot rust komen of nog even de aprés ski induiken. Het is niet zo gek dat wintersport zo geliefd is. Ga jij dit jaar ook op wintersport maar weet je nog niet waar naartoe? Check dan vooral deze plekjes even, want wij hebben de mooiste wintersportgebieden in Europa voro je op een rijtje gezet.

Les Trois Vallées, Frankrijk

Dit Franse skigebied is al drie keer uitgeroepen tot het beste skigebied ter wereld. Dat bewijst dus maar dat je echt niet naar Canada hoeft voor een fantastische skivakantie. Daarnaast is dit ook nog eens het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Met meer dan 600 kilometer aan pistes, zal je je hier niet snel vervelen en je hoeft ook niet zo ver te rijden. Met ongeveer 9 uur rijden ben je er al.

Gstaad, Zwitserland

Heb je wat meer te besteden deze wintersport en wil je naast skiën ook heerlijk ontspannen. Dan is dit skigebied wat voor jou. Het dorp is gericht op één en al luxe en je kan hier zelfs een middagje uitgebreid winkelen. Wat dit gebied echt bijzonder maakt, is dat je ook 's nachts nog de piste op mag. Dat zorgt natuurlijk voor een hele andere ervaring dan dat je gewend bent.

Val Gardena, Italië

Bij Italië denk je misschien eerder aan een heerlijke zomervakantie, maar ook voor een fantastische wintersport zit je hier goed. Val Gardena valt onder het Dolomiti Superski gebied en is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken. In de prachtige Dolomieten heb je altijd een fantastisch uitzicht. En ben je al een ervaren skiër of snowboarder? Dan kan je ook een leuke dagtocht doen: de Sella Ronda. En het blijft natuurlijk Italië, dus je zal deze wintersport ook nog eens heerlijk kunnen eten.

Myrkdalen, Noorwegen

Als je gek ben van off-piste skiën of snowboarden dan is dit gebied the place to be. Hoewel het gebied nog vrij nieuw is, kom je in hier niets tekort. Daarbij is Noorwegen ook nog een stuk minder populair als andere landen zoals Oostenrijk en Italië. Hierdoor zal het dus ook een stuk rustiger zijn op de piste, wat je vooral zal merken als je altijd in het hoogseizoen op vakantie gaat.

Ski Alberg, Oostenrijk

Oostenrijk staat natuurlijk echt bekend als het land van de wintersport en mag daarom ook zeker niet in dit lijstje ontbreken. En aangezien het Koningshuis hier ook ieder jaar naartoe gaat, weet je wel dat het hier goed zit. Dit gebied is vooral geliefd onder de wat gevorderde wintersporters. Met meer dan 300 kilomter aan piste kan je hier je geluk niet op.