Deze landen wil je deze zomervakantie bezoeken

Reizen door Chloe

Nu het winter is en we de koude temperaturen weer moeten trotseren kunnen we hier op de redactie maar aan één ding denken: zomervakantie.

We kunnen dan ook niet wachten tot het voorjaar en dromen ook stiekem al over die heerlijke zomervakantie. Weet jij nog niet waar je deze zomer van de zon wilt gaan genieten? Dan zit je met de volgende bestemmingen altijd goed.

Italië

Het land van de prachtige historie, heerlijke eten en schattige dorpjes. Italië is niet voor niets één van de meest populaire vakantielanden in Europa. Natuurlijk zijn zomervakantie bestemmingen als Toscane, Rome en Sicilië heerlijk om te verblijven deze zomer, maar er ziujn nog zo veel meer mooie plekken in dit land. Reis bijvoorbeeld naar het meest zuidelijke puntje of bezoek één van de prachtig onontdekte kustplaatsen.

Mauritius

Dit eiland is vooral heel populair als bestemming voor een huwelijksreis. Maar ook als je geen trouwplannen hebt is Mauritius zeker een bezoekje waard. Het is namelijk een echt paradijs. Met heerlijk weer en prachtige stranden zit je hier sowieso goed. Mocht je van wat meer avontuur houden kan dat ook. Zo kan je ziplinen, mountainbiken en prachtige hikes maken. Deze bestemming heeft het dus allemaal.

Engeland

Bij een zomervakantie denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een vakantie in Engeland, maar toch is dit een hele leuke bestemming. De temperaturen zijn er heerlijk in de zomermaanden en er is genoeg te zien. Bezoek de historische steden of combineer het met een stedentrip naar London. Ook als je liever een strandvakantie hebt zit je hier goed. Kustplaatsen zoals Brighton hebben in de zomer namelijk een fantastische sfeer. Een ander groot voordeel is dat je met de Eurotunnel dus makkelijk met de auto of de trein kan reizen.

Kroatië

Als jij een echte natuurliefhebber bent dan is Kroatië helemaal wat voor jou. Met imposante watervallen en enorme natuurgebieden kijk je hier je ogen uit. Dit land leent zich dan ook heel goed voor een roadtrip in de zomervakantie. Lekker met de auto het land verkennen en af en toe even een dagje aan de kust vertoeven is natuurlijk geen straf.

Turkije

Turkije staat vooral bekend om de luxe all-inclusive resorts. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar veel van de cultuur krijg je zo niet mee. En dat terwijl dit land zo ontzettend veel te bieden heeft. Lokaal eten is er heerlijk en er zijn zo veel mooie plekken om te bezoeken in dit land. Verken dus ook eens de wat minder toeristische gebieden en je zal versteld staan van wat je hier allemaal kan doen.