De 5 meest a-romantische hotelovernachtingen

Reizen door Kristie
Sommige hotels zijn speciaal gericht op de romanticus in ons: een bruisende jacuzzi, een fles champagne bij aankomst en rozenblaadjes op het bed. En sommige hotels… die zijn eigenlijk heel a-romantisch, maar stiekem wel grappig!

1. Divorcehotel
Dit vijfsterrenhotel is, zoals de naam al zegt, niet echt bedoeld om samen te genieten van saunasessies en andere luxevoorzieningen. Nee, je mag hier lekker in je eentje ontstressen terwijl je scheiding geregeld wordt door de experts. Je begint met een intakegesprek met je toekomstige ex-partner en het hotel. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen, is twee dagen genieten van de comfort en de service. Zo staan er advocaten voor je klaar, maar ook makelaars, notarissen en coaches. Wanneer je helemaal in de zenmodus terugkeert naar huis, zijn alle relationele akkefietjes voor je geregeld en ben je helemaal klaar om te scheiden. Tenminste, dat is wat het hotel je belooft. Oh, en natuurlijk hoef je gedurende je verblijf niet op één kamer met hem te zitten... Dûh.


2. Capsule hotel
Intimiteit kun je vergeten in dit hotel. En ook op wat privacy met je partner hoef je niet te rekenen. Je slaapt namelijk in capsules die volstrekt volgens Chinese traditie zijn gemaakt: milieubewust en daarom heb je maar weinig ruimte nodig. Tenminste, als je de hele vakantie stil wilt liggen... En het is even passen en meten, maar dan pas je er toch echt wel met zijn tweetjes in. Past het onverhoopt toch niet, dan kun je in ieder geval nog het grote raam gebruiken om naar je lover te kijken. Alleen kijken ja, je wordt namelijk constant begluurd door je overburen, want een deur heb je niet.


3. Budget hotel
Heb je echt effe geen cent te makken? Dan moet je naar het goedkoopste (en waarschijnlijk slechtste) hotel van heel Nederland. Wat heb je nou zoal in dit budgethotel? Nou eh, aangezien het heel goedkoop is, hoef je ook niet zoveel te verwachten. Geen roomservice, geen zwembad, geen spa... Maar wél een restaurant en een bar. Om moed in te drinken waarschijnlijk, want je slaapt op een kale kamer met enkel een gammel bed aanwezig. Het 'hotel' is dan ook vooral bedoeld voor backpackers, studenten en groepen. 


4. Nickelodeon hotel
Hou je van enthousiaste kinderen en kom je het liefst helemaal niet tot rust? Dan kan dit hotel, gelegen in de VS, best weleens hét hotel voor jou zijn. Murenvol met cartoons kijken je doordringend aan waardoor je er waarschijnlijk geen seconde aan denkt om met je vriend eens flink in de lampen te hangen. Het hotel is dan ook vooral bedoeld voor gezinnen (zonder seksleven?) en om je fantasie de vrije loop te laten. Daarnaast zijn er honderden extra's om je toch een beetje te kunnen vermaken tijdens je verblijf, zoals een waterpark, een winkelcentrum en een 4D experience.


5. Slapen in een doodskist
In Propeller Island City Lodge in Duitsland nemen ze 'tot de dood ons scheidt' wel heel serieus. Echt romantisch zijn deze bedden (of zijn het echte doodskisten?) dan ook niet. Je kunt zelfs de kist dichtdoen... Brr. Wij moeten er in ieder geval niet aan denken hier in te slapen. Gelukkig is dit niet de enige slaapmogelijkheid in dit hotel en zijn er ook wat minder shockerende kamers. Zo is er een kamer met allemaal naaktfoto's, een kamer waar je in een kooi slaapt en een kamer waarbij je badkamer in de kast zit... Origineel zijn ze in dit hotel dus wel.


Jiba
Zeg je toch liever pas tegen zo'n a-romantische bestemming en wil je Valentijsdag (en nacht) wél romantisch doorbrengen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een hele romantische reis boeken! Bij Jiba kun je nu heel makkelijk je hotel of appartement uitzoeken per categorie: Like Home, Go Outside, Romance en natuurlijk Beach Life. Vooral in de Romance-categorie vind je hotels die speciaal voor jou en je lover zijn uitgezocht. 

Kun jij niet wachten om romantisch te overnachten in bijvoorbeeld Spanje of GriekenlandNeem dan een kijkje op Jiba.nl en boek - nu het nog kan - gauw je vakantie!