Vakantieverblijven om bij weg te dromen

Reizen door Vrouwen redactie

Januari is de meest depressieve maand van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, het is nog steeds grijs en grauw buiten, en het duurt nog heel lang voordat je weer vrije dagen in het vooruitzicht hebt. Kortom, een heel goed moment om een vakantie te boeken. Dan kan de vakantievoorpret vast beginnen! Wij selecteerde zes bijzondere hotels voor je, om bij weg te dromen...

Deze bestemmingen kun je boeken via Elizawashere, wat betekent dat het behalve mooie hotels ook nog eens bijzondere en relatief ontontdekte bestemmingen betreft. Ga op ontdekkingsreis!

1. HOTEL RURAL BINIGAUS VELL
Zoals de foto al een beetje verklapt, hier bevindt zich een oase van rust. Het verblijf op Menorca grenst aan een prachtig zwembad en een schitterende tuin. Je raakt de tijd hier even letterlijk kwijt. Daarnaast zijn de kamers helemaal in natuurlijke kleuren ingericht en word je tussen de fluitende vogeltjes wakker. Voor wie helemaal tot rust wil komen.


2. CALETON DEL GOLFO
In dit hotel op Lanzarote kom zit je op een ultieme locatie, pal aan de kust. Bij aankomst wordt je al vriendelijk verwelkomd door de eigenaar, die je vervolgens het mooiste uitzicht laat zien. Het verblijf grenst aan de zee, waar je de golven heerlijk in de branding hoort ruisen. Wist je dat Lanzarote maar 130 kilometer voor de kust van Afrika ligt? Het is er dus zeker in de winter en lente altijd een aangename temperatuur.


3. VILLAGEHOUSE TA KIKKA
Op Malta is heerlijk toeven in de lente, vooral in het oude dorpje Gozo. Het is een van de oudste plaatsjes van het eiland en huisvest het Villagehouse Ta Kikka, dat deels nog bestaat uit eeuwenoude muren. Precies genoeg geschiedenis om authentiek te zijn, maar gelukkig ook met moderne geneugten als een privézwembad. Wie van grotduiken houdt zit hier overigens ook goed!


4. QUINTA DAS EIRAS
Madeira is niet alleen het eiland waar voetballer Ronaldo vandaan komt (er is zelfs een museum ter ere van hem opgericht!) maar ook het eiland dat bekend staat als het bloemeneiland. Hotel Quinta das Eiras ligt op een verrassende plek, vlakbij de bergen van het eiland. Hoewel, hotel... Het zijn eigenlijk allemaal losse huisjes op palen. Hoe origineel! Uiteraard hoort er ook een zwembad bij.


5. CASA ELISA
Aan de Costa Blanca in Spanje word je niet omver gelopen door toeristen, maar proef je wel het echte Spanje. Geniet van je ontbijt in bed and breakfast Casa Elisa terwijl je naar het adembenemende uitzicht kijkt, waar in de diepte het plaatsje Altea ligt. In datzelfde plaatsje kun je aan zee heerlijk paella eten - een aanrader!


Eliza was here
Zoals je ziet worden de drie bestemmingen die we hebben uitgelicht allemaal aangeboden door Eliza was here. Dat is niet toevallig! Deze reisaanbieder heeft de zaakjes namelijk goed geregeld: je krijgt namelijk niet alleen een comfortabel hotel of appartement op een bijzondere locatie, maar ook altijd een huurauto zodat je zelf de buurt nog kunt verkennen. Weg van de toeristische drukte, op naar de onontdekte plekjes - zelfs met kids. Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.