Condoom is geen domper

Intiem door Redactie Ze.nl
Ben je net in de stemming voor een lekkere vrijpartij, hoor je een stemmetje fluisteren: vrij veilig of vrij niet! Weg is de opwinding als je in the heat of the moment op zoek moet naar een condoom. Of toch niet? Volgens onderzoek klopt hier namelijk helemaal niets van, aldus Daily Mail.

 
Amerikaanse onderzoekers voerden een grootschalig onderzoek uit naar het seksleven van mannen en vrouwen tussen de 18 en 59 jaar. "Aangezien mannen ook anno 2013 het vaakst condooms kopen is het van groot belang dat ook vrouwen weten welke keuzes ze moeten maken om veiligheid én genot te garanderen tijdens het vrijen", stelt één van de onderzoekers, dokter Debby Herbenick van de Universiteit van Indiana.

Veilig vrijen is spannend
En wat blijkt: het wordt door de ondervraagde dames en heren als opwindend en aangenaam ervaren als er veilig wordt gevreeën. En het gebruik van condooms zou geen domper zijn op een potje dampende seks. 
 
Mannen lijken het geen moeite te vinden om hun stevige Jodokus staande te houden. En dat betekent voor jou dat jij mooi rustig op zoek kan gaan naar een rubbertje zonder bang te hoeven zijn voor het einde van de sekspartij.


Condoomgebruik

"Het verzamelen van informatie rond condoomgebruik is hoogst relevant. Zo kunnen stemmen binnen de gezondheidszorg zich richten op die mensen die zich oncomfortabel voelen bij het gebruiken van condooms", zegt Irwin Goldstein van Journal of Sexual Medicine.
 
Alleen al in Amerika ziet het Centrum voor Ziektebestrijding (CDC) jaarlijks maar liefst 19 miljoen nieuwe besmettingen. Chlamydia spant de kroon, maar ook HIV, genitale wratten, syfilis en gonorroe eisen elk jaar weer nieuwe slachtoffers. Dus kun je maar beter een condoom op zak hebben. Of er even naar zoeken.
 
Vind jij een condoom een grote turn off voor de seks?