Tips voor dun en futloos haar

Haar door Emma
Zakt je haar na het wassen als een plumpudding in elkaar of hangt je haar halverwege de dag als losse slierten langs je hoofd? Met onze eenvoudige tips voor dun en futloos haar is een bad hairday echt zó 2012.

Kies het juiste kapsel

Een mooi kapsel met volume valt of staat met het model. Kies dus niet voor haar op één lengte, maar je laat je haar in laagjes knippen, kies voor een schuine pony of experimenteer met een boblijn. Highlights en lowlights laten je haren optisch voller lijken. Laat je adviseren door je kapper en zorg ervoor dat het kapsel ook bij de vorm van je gezicht past. Als je een rond gezicht hebt, zorg dan voor volume bovenop je hoofd. Heb je juist een lang gezicht, kies dan voor volume in de breedte.Kies de juiste stylingproducten

Elk zichzelf respecterend beautymerk heeft een volumelijn in het assortiment. Vermijd de crèmespoeling, je haar wordt er dan wel extreem glad en zacht van, maar zie in deze slappe bos nog maar eens volume te krijgen... Gebruik enkel een shampoo en kies voor de styling uit volumecrème, haarspray of stylingmousse van jouw favoriete beautymerk.

Föhn je haar ondersteboven
Voor een ultieme volumeboost: föhn je haar ondersteboven (met eventueel wat mousse erin)! Je zult versteld staan van het volume (en je rode hoofd). Met een beetje haarspray zet je je haar 'vast'. En nu maar hopen dat het buiten niet waait of regent...Voedingssupplementen

Je haar groeit van binnenuit, dus verzorg het ook van binnenuit. Dat betekent veel groente en fruit eten. In aanvulling op je eetpatroon kun je voedingssupplementen slikken, zoals vitamine B. Vitamine B zorgt voor gezond haar, een mooie huid en sterke(re) nagels. Bijkomend voordeel is dat vitamine B de haargroei versnelt.

Volumeboosters uit je keukenkastje
Geef je haar voordat je het gaat wassen een mayonaisemasker. Gewoon rechtstreeks uit de tube in je haar. Niet te veel natuurlijk! Even laten intrekken, dan uitspoelen en het haar daarna wassen met een lekker geurende volumeshampoo. Je haar met een beetje bier uitspoelen doet trouwens ook wonderen voor je lokken.

Heb jij dun of futloos haar? Wat doe jij ertegen?