DIY: Een haarmasker uit eigen keuken

Haar door Mendy
Heb je geen haarmasker meer in huis, maar heeft je haar behoefte aan acute verzorging? Of wil je gewoon eens zelf je haarmasker maken? Probeer dan dit masker: puur natuur en zonder kunstmatige toevoegingen!
 
Het onderste gedeelte van lang haar is een aantal jaren oud en heeft daarom vaker blootgestaan aan zon en andere schadelijke factoren. Het kan daarom wat droger zijn dan de rest van het haar. Extra tip: Een katoenen kussensloop zorgt voor wrijving en beschadigt daarmee het haar. Een satijnen of zijden kussensloop helpt daartegen.
 
Voor droog en/of beschadigd haar is het volgende recept fantastisch:
 
Ingrediënten
  • 1 rijpe avocado
  • 100 ml volle yoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels honing

Hoe maak je het?
Je kunt kiezen voor de blender, maar ik vind het fijner om te prakken met een vork. Maak er een mooi glad mengseltje van. 
 
Als je je haar wast met shampoo gaan de haarschubben openstaan, koud water of conditioner sluit de schubben weer. Je kunt ervoor kiezen om het masker tussen deze twee beurten door aan te brengen. Je kunt er ook voor kiezen om het masker op droog haar aan te brengen, het haar in een knotje te draaien en in te pakken met huishoudfolie of een douchekapje. Eventueel kun je nog met de föhn over het kapje heen blazen zodat de schubben door de warmte openen en de vitaminen beter kunnen worden opgenomen. Je kunt dit zo lang laten zitten als je wilt. 
 
Door de honing en de yoghurt krijgt je haar niet alleen goede vitaminen, maar het laat het haar ook lekker ruiken. Als je geen yoghurt en avocado in huis hebt, dan kun je ook mayonaise in je haar smeren. Mayonaise zorgt voor het moisturizen en voeden van het beschadigde haar.
 
Eet smakelijk, eeeuh smeer smakelijk!

Lees ook de vorige artikelen van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' is ze gelukkig met haar 'grote' liefde. 

Mendy houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek. Iedere week schrijft ze een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... Hierover kun je lezen op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.