De horror: Snurkende mannen

Relaties door Karin
Zondagochtend. Ik lig versuft in bed en word langzaam wakker van een zagend geluid. "Grrrrrrr, grrrrrrrrr." Ik kijk naast me, en zie het hoofd van mijn vriend rechtop op het kussen liggen, met open mond. Help, mijn man snurkt!
 
Meneer produceert een geluid waardoor ik  eventjes bang ben dat zelfs de bovenbuurvrouw er gillend wakker van wordt. En niet onterecht: vriendlief heeft zelfs weleens verteld dat hij zichzélf een keer wakker heeft gesnurkt (hoé dan?!). Naast dat hij dus heel goed driekwart van het bed weet toe te eigenen in zijn slaap, hij heel goed de motherfokkin? grote deken ?per ongeluk? naar zichzelf kan trekken, kan hij ook nog eens zó hard geluid maken in zijn slaap dat hij zichzelf wakker maakt. Ik vind het een talent.
 
Nadat de in pyjama gehesen kettingzaag me wakker heeft gesnurkt, probeer ik mezelf ervan te overtuigen dat ik heus nog wel verder kan slapen. Hem even omrollen en dan weer naar dromenland. Echter, het omrollen van mijn vriend heeft de vorm van een uitputtende ochtend work out. Maar wat zweetdruppels later, ligt-ie tevreden op zijn zij. Ik draai me om en doe mijn ogen dicht.
 
"Grrrrrrrrrrrrrrrr! Grrrrrrrrrrrrr!"
 

Oké. Nu is het genoeg. Dichtknijpen die neus, water in z?n gezicht, m'n voodooppop leegprikken of m?n oren dichttapen: wat helpt?!
 
Slapen heeft geen zin meer, concludeer ik, tijd voor een rondje educatieve programma?s op MTV. Ik zet de tv zachtjes aan om die haperende kettingzaag naast me niet te storen tijdens zijn schoonheidsslaapje. Ha! Mijn favoriete programma is bezig: Plain Jane! Ik lig lekker te kijken terwijl meneer vredig als een kasplantje in coma ligt. Ja, nu is-ie wel stil, de huichelaar.
 
Maar net op het moment suprême ? het lelijke eendje wordt een zwaan, hoé zal ze eruit zien en wat zal haar droomman zeggen?! ? hoor ik naast me ineens keihard: "Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!" Zó luid dat ik gewoon de tv niet kan verstaan! Ja, je leest het goed: moi, die wakker is gesnurkt door die wekker op poten, kan geen foute tv-programma?s kijken omdat meneer zo bizar hard ligt te ronken.
 
Ik geef het op: als wij samenwonen leg ik een matrasje in de keuken voor ?m. En voor de zekerheid een rol duct tape ernaast.