10 redenen om te mediteren

Psyche & spiritualiteit door Mendy
Als je een bepaalde verandering in je leven wilt bewerkstelligen, kan ik mediteren als een uitstekend startpunt aanraden. Niets spiri spiri, maar als een manier om focus op te bouwen en rust te creëren.

Vanuit die rust kun je nieuwe stappen zetten. Daarom: 10 redenen om te mediteren!
 
1. Mediteren geeft innerlijke rust en helpt je ontspannen
Door elke dag tijd vrij te maken voor meditatie zul je over het algemeen meer rust en ontspanning ervaren. Het is het rustpuntje in je dag, even helemaal alleen en tijd voor jezelf.
 
2. Het helpt je jezelf beter te leren kennen en te connecten met je wensen
Doordat je je gedachten leert observeren zonder ze serieus te nemen, zul je in staat zijn beter aan te voelen welke beslissing goed voor je is. 
 
 
3. Mediteren houdt depressie buiten de deur
Buiten dat het je beter inzicht verschaft, zorgt het ook voor stabiliteit om eventuele vervelende situaties het hoofd te kunnen bieden.
 
4. Het kan iedere dag en overal worden beoefend
Meditatie is gratis en kan op elk willekeurig moment worden beoefend, zo ben je niet belemmerd door ruimte, tijd of geldgebrek. 
 
5. Mediteren verbetert je zelfbeeld 
Door de rust, ontspanning en inzichten kun je er niet meer omheen, je bent een prachtig persoon! Van binnen en van buiten. Naarmate je langer mediteert, merk je dat je gaat letten op andere dingen dan dat ene lelijke plekje.
 
6. Het verbetert je nachtrust
Het is algemeen bekend dat wanneer je voor het slapen gaan even helemaal tot rust komt, zonder externe prikkels, dat je sneller en dieper in slaap valt. Wat ook weer een enorm pluspunt is voor onze spijsvertering en huid.
 
7. Er zijn verschillende manieren van mediteren
Je kunt zittend, staand, lopend en liggend mediteren. Dus je kunt kiezen wat jij het fijnst vindt!
 
 
8. Het helpt je te focussen
Doordat je steeds beter grip hebt op je gedachten, ervaar je steeds minder en minder van die lastige gedachten en kun je je focussen op de kern van de situatie zonder alle hoempapa er omheen. 
 
9. Mediteren helpt met het beter omgaan met angsten
Je trekt je minder aan van wat anderen van je denken en over je zeggen. Je vindt het wel interessant, maar je merkt snel genoeg wat jouw waarheid is. 
 
10. Het stimuleert je om betere beslissingen te maken
Meditatie stimuleert je bijvoorbeeld om gezondere voeding te kiezen. Je doorvoelt beter of een bepaalde verandering goed voor je is.  
 
Er zijn verschillende audio's te downloaden van het internet die je kunnen begeleiden bij het mediteren. Een echte aanrader!

Lees ook de vorige artikelen van Mendy!Mendy schrijft over relaties, psyche en spiritualiteit. Ze woont in Amsterdam samen met haar honde-kind, Daisy Dallas. In haar eigen 'liefdessituatie' is ze gelukkig met haar 'grote' liefde. 

Mendy houdt zich voornamelijk bezig met bewustwording in/en de liefde en het filosoferen hierover. Zij geeft workshops, lezingen en schrijft een boek over haar eigen ontwikkelde methodiek. Iedere week schrijft ze een column over haar eigen ervaringen met betrekking tot haar methodiek.

Mendy's dag is gevuld met; filosoferen, schrijven, lezen, Daisy Dallas, reizen, ervaren, groeien en liefde... Hierover kun je lezen op MendyvanderLinden.nl en SuperVrouwelijk.nl.